Hírek

2006.04.22. 15:33

Egyre kevesebbet olvasnak a magyarok

A magyar könyvpiac egyetlen valóságos szponzora az olvasó. Mindezek ellenére egy felmérésből az derült ki, hogy egyre kevesebbet olvasunk.

BAMA

Elszomorító adat, hogy a felnőtt népesség körében a könyvet vásárlók aránya 3 és fél év alatt 54 százalékról 44 százalékra csökkent. Egy felnőtt évente 7,6 könyvet olvas el, és leggyakrabban a nők, a 40 év alatti diplomások és a fővárosiak olvasnak.

Hogy büszkék is legyünk valamire, a statisztikákból az is kiderült, a magyar lakosság körében a szépirodalmi művek a legnépszerűbbek. Folyamatosan csökken a megjelent könyvek összes példányszáma is, hívta fel a figyelmet a könyves szakember.

„Mindazonáltal visszatekintve az elmúlt 10-11 esztendőre - a telefónián kívül, amibe rettenetes sok pénzt fektettek - a könyvkiadás volt az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat.” – vélekedik Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének igazgatója. (dunatv)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!