Hírek

2006.04.03. 13:31

Behatoltak Toller László épülő házába

Egy magát jobboldali érzelműnek valló fiú behatolt Toller László, Pécs szocialista polgármesterének épülő házába a baranyai Nyugotszenterzsébeten szombaton, az MSZP budapesti nagygyűlésének ideje alatt.

BAMA

A 17 éves fiú az MSZP budapesti nagygyűlésének idején terepruhába öltözött, fejére csuklyát húzott, sapkát tett, majd vadásztőrrel, több orvosságos ampullával és gézzel felszerelkezve behatolt Toller László telkére, bement a félkész házba, hogy ott fényképeket készítsen - mondta el Juhász István, az MSZP városi elnöke hétfőn Pécsett. A beszámoló szerint a fiatalembert a szomszédok kérdőre vonták, majd amikor futásnak eredt, követték, a közeli szántóföldön elfogták és visszavitték a házhozi. A szomszédok egyúttal értesítették a rendőrséget, és mivel a fiú nem igazolta magát, előállították. Kiderült: az illetéktelen behatolást jobboldali érzelmű édesapja buzdítására követte el, aki az utca végében várta autóval, ám amikor látta, hogy fiát elfogják, elhajtott a helyszínről.

Juhász István beszámolt arról, hogy ez a cselekmény szabálysértésnek minősülne, de Toller László nem tesz feljelentést a fiú ellen, akit nem tart hibásnak a történtekért. Egyben felhívta a figyelmet arra, hogy Toller Lászlónak nincs titkolnivalója vagyonát illetően, ezzel kapcsolatos nyilatkozati kötelezettségének eleget tett. Egy pécsi panellakásban lakik, épülő hétvégi házát pedig bárki megtekintheti. A városi elnök sajnálatosnak nevezte, hogy a kampány, a két párt küzdelme "idáig jutott, ilyen lavinát indított el", az MSZP azonban az ilyen és hasonló támadásokra nem tud és nem is akar válaszolni".

 

A politikus nem tesz feljelentést -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!