Hírek

2006.04.11. 16:02

A Microsoft a legértékesebb márka

Az amerikai Millward Brown piackutató legfrissebb márkarangsora több meglepetéssel is szolgál: a Coca-Cola lekerült az első helyről, és kiesett a top 10-ből a Disney, McDonald’s és a legerősebb európai márka, a Nokia is.

BAMA

Az amerikai piackutató által közzétett eredmények szerint az első helyét tavaly is őrző Coca-Cola a harmadik helyre szorult vissza, márkaneve már "csak" 41 milliárd dollárt ér. Az első helyet 62 milliárd dollárral a Microsoft szerezte meg, majd 55,8 millió dollárral a General Electric következik a rangsorban. A felmérés egyik legnagyobb meglepetése, hogy a kutatásban tavaly még nem szereplő kínai China Mobile negyedikként végzett, a brandnév többet ér, mint a rangsorban sorrendben következő Marlboro, Wal-Mart, Google, IBM, Citibank vagy Toyota márkanév.

Az európai márkák közül a Nokia kiszorult az első tízből, és az öreg kontinens nagyobb luxusmárkái sem kerültek az élvonalba: a Mercedes a 28-dik, a Porsche a 44-dik, a Chanel a 75-dik, a Cartier a 82-dik helyen végzett. (Kreativ Online)

A kutatást a Millward Brown évente publikálja. A felmérés 650 ezer fogyasztó megkérdezésével készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!