Hírek

2006.02.01. 18:04

Szórólapokon esik egymásnak a két nagy párt

Szinte egyszerre kezd médiakampányba a Fidesz és az MSZP. A két nagy párt ezúttal újsághirdetésekben és szórólapokon esik egymásnak. A Fidesz a munkanélküliségre koncentrál „Valódi elszámolás” nevű akciójában, míg az MSZP „Orbán Mínusz” hirdetéseiben az ellenzék ígéreteit bírálja.

D.Á. .

A szocialisták szórólapjait egyelőre csak a fővárosban osztogatják. Ebben arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy az ellenzéki párt ígéretei a szociális biztonságot veszélyeztetik. Az MSZP a tb-járulékok 29-ről 19 százalékra való csökkentését bírálja, mondván, hogy ez a közös kasszából vonna el 650 milliárd forintot. A szocialisták szerint ennek eredményeként veszélybe kerülne a nyugdíjak kifizetése, gyógyszerek árának emelkedéséhez vezethetne, bizonytalanná tenné az egészségügyi ellátás finanszírozását, és gondokat okozhat a családi pótlék kifizetésében is.

Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke eközben bejelentette: a „Valódi elszámolás” jegyében meg fogják jeleníteni a munkanélküliség alakulását az elmúlt négy év alatt, azt, hogy ígéretek helyett mit teljesített a kormány. A kampány plakátján a „Rosszabbul élünk, mint négy esztendeje” felirat olvasható. Rogán Antal szerint ma minden ötödik pályakezdő munkanélküli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!