Hírek

2006.02.07. 18:17

Népszavazás után lehetne bővíteni az erőművet

A paksi atomerőműnek tartósan állami tulajdonban kell maradnia – jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden, amikor meglátogatta a helyi atomerőművet.

Vida Tünde

A kormányfő kifejtette: Pakson olcsón termelik az áramot, s ma Magyarországon száz emberből hetvenöt egyetért az atomerőmű működésével. „Paks stratégiai kérdés, ezért nem bírja ki a középszerű vagy kisstílű vitákat” – tette hozzá Gyurcsány. A kormányfő utalt arra, hogy újra és újra felmerül atomerőművi blokkok építésének kérdése. „Ez nincs napirenden, nem folyik ilyen döntés előkészítése a kormányzat környezetében. Egy új atomerőmű létesítése egyébként, nem csak energiapolitikai téma, hanem ennél sokkal tágabb biztonsági és környezetvédelmi kérdés, éppen ezért van szükség a népszavazásra”– fejtette ki a miniszterelnök.

A látogatást követően Koltai Tamás, a Fidesz-MPSZ országgyűlési képviselője közleményben tette szóvá többek között, azt hogy a miniszterelnök nem mondott semmit arról a 3,6 tonna sérült nukleáris hasadóanyagról, ami még mindig potenciális veszélyt jelentve hever az atomerőműben, s eltávolítása megoldatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!