Hírek

2006.02.01. 11:18

Moszkva eszközként használta a földgázt

Az ukrán külügyminiszter bejelentette, hogy az ukrajnai hús- és tejtermékek oroszországi importtilalmát nyomásgyakorlásnak lehet tekinteni Moszkva részéről.

BAMA

A miniszter nem tartja kizártnak, hogy Viktor Juscsenko ukrán és Vlagyimir Putyin orosz államfő találkozásuk alkalmával ezt a problémát is megbeszélik.

Az Mpravda internetes kiadvány szerint Borisz Taraszjuk Brüsszelben, a külügyi témákkal foglalkozó ülésen beszélt Ukrajna jelenlegi belpolitikai eseményeiről, közölve, hogy Moszkva az orosz-ukrán gázháború ideje alatt eszközként használta a földgázt, olyan eszközként, amellyel meg szerette volna változtatni az ukrajnai belpolitikai helyzetet a parlamenti választás előtt.

Taraszjuk Moszkva második nyomásgyakorlásaként a hús- és tejtermékek importjának leállítását említette meg. A külügyminiszter furcsának találja, hogy az orosz fél nem kívánta hétfőn fogadni azt az ukrán delegációt, amely az említett probléma kérdését vitatta volna meg a Kremlben. Ez már politikai döntés volt – mondta Taraszjuk, hozzátéve, hogy ezt már nem lehet normális helyzetnek minősíteni. (kárpátinfo)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!