Hírek

2005.11.23. 00:00

Személyvonatok kisiklatásával fenyegetőznek

Nagy E. D.

„Fenyegetéssel elkövetett terrorcselekmény bűntette miatt kezdtük el a nyomozást november 15-én” – mondta lapunknak Varga Jenő, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Az eljárás egy, a Belügyminisztériumhoz címzett beadvány miatt indult, ebben egy ismeretlen a Baumag-ügy törvényes lehetőségek közötti rendezését kéri. A két éve indult szövetkezeti botrányban mintegy 13 ezer kisbefektető próbálja viszszakapni pénzét, hozamokkal együtt nagyjából 40 milliárd forintot. Ők a banki hozamnál magasabb nyereség reményében váltak részvényesekké, de a cégcsoport fizetésképtelenné vált.

A levélíró azt is kilátásba helyezi, ha nem történik intézkedés, elkezdik a személyvonatok kisiklatását. Ennél konkrétabbat azonban nem közöl. Sem azt, hogy meddig ad határidőt, sem azt, hogy pontosan hol viszi véghez tettét. Az ismeretlen fenyegető ügyét az ügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodának adta át, de az iroda szóvivője a nyomozásról nem kívánt beszélni.

Az Europress úgy tudja, a 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegető bűncselekmény tettese géppel írta viszonylag rövid levelét. Állítólag az elmúlt egy hónapban több helyre is eljuttatta, más tárcához és szervhez is, ám ezt hivatalosan nem erősítették meg lapunknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!