Hírek

2005.11.28. 07:00

Elválnék, de elveszíteném a gyerekeimet

Olvasónk házassága megromlott, de a gyermekek miatt nem akar elválni. Tart tőle, hogy a négy csemetét az anyának ítélik, pedig ő, az apa ugyanúgy szereti őket.

BAMA

A férfinak lehet esélye, hogy nála helyezzék el a gyermekeket. Ezt a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában mondták el. Bár lehetséges, hogy nem mindegyiket kapja meg. Előfordulhat, hogy egyik az anyjánál, a másik az apjánál marad. Az a szülő, aki testi, fizikai, lelki, szellemi hátrányt okoz gyermekeinek, nem kaphatja meg az állandó felügyeletet. Ezek azonban kemény dolgok, amelyeket bizonyítani kell. A negatív hatásról a bíróság által kiküldött pszichológus igazságügyi szakértő győződik meg. Ő vizsgálja meg a gyerekek lelkivilágát. Környezettanulmányt is végeznek, felmérik a szülők jövedelemviszonyait. Az anyagi helyzet is eldöntheti, melyikük alkalmasabb a gyerekek nevelésére. Minden elhelyezési ügyben a gyermekek, és nem a szülők érdekeit nézik.

Az egyébként, hogy a szülők útjai elválnak, nem feltétlenül jelenti, hogy az egyik félnek megszakad a gyermekekkel való tartós kapcsolata. Ha nem is élnek együtt, és a gyerekeket mondjuk az anyánál helyezték el, az apa rendszeresen látogathatja őket. Az elhelyezéskor nagy súllyal eshet latba a gyermekek életkora. Egy tizenhét éves fiú vagy lány például már maga dönthet arról, melyik szülőjével akar maradni. Végezetül a szülők a közös felügyeleti jogban is megállapodhatnak. Így a gyermekek sem apjuktól, sem anyjuktól nem szakadnak el, és egyik félből sem lesz „vasárnapi szülő.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!