Hírek

2005.10.20. 00:00

Utalványra is fúr és töm a fogorvos

Egyre több cég támogatja dolgozói egészségmegőrzését wellnessutalvánnyal.

N. S.

A ma még kissé furcsának tűnő juttatás egy éve létezik nálunk, azóta adhatják a vállalatok saját alkalmazottaiknak, s ma már elmondható, hogy a Ticket Wellness egészségpénztári utalvány sikeresnek bizonyult – jelentette ki Arnaud Erulin, a kibocsátó Accor Services ügyvezetője. Mint mondta, az utalvány formájában adott egészségpénztári hozzájárulás havi 57000 forintig adó- és járulékmentes, és rugalmasan adható minden dolgozónak azonos értékben, vagy a bér fix százalékában. A kibocsátó cég tapasztalatai szerint az utalvány egyre több vállalatnál a Cafeteria rendszer egyik legkedveltebb eleme. Hasonlóan a széles körben elterjedt étkezési utalványokhoz, a Ticket Wellnesst számos helyen elfogadják: a juttatásban részesülők fizethetnek vele többek között gyógyszertárban, gyógynövényboltban, optikai szaküzletben, sportboltban, wellness- és termálhotelekben, de akár a fogorvosnál is.

A készpénzes egészségpénztárakkal szemben az utalványt használó munkavállalóknak nem kell az adott szolgáltatás vagy termék árát vásárláskor készpénzzel megelőlegezniük, s utólag a pénztárral elszámolniuk, hiszen készpénz helyett utalvánnyal fizetnek. A juttatás további előnye, hogy míg bérként kifizetve bruttó 100 forintból csak 63 forint marad a dolgozónál, addig a wellness- utalvánnyal nettó 95 forint használható fel a fenti szolgáltatásokra. Az utalványok piaca egyébként is fellendülőben van, hiszen a kormány döntése szerint 2006. január 1-jétől a hideg élelmiszerre váltható juttatások adómentes értékhatára négyezerről négyezer-ötszáz forintra, a meleg étkezésre érvényes jegy pedig nyolcezerről kilencezer forintra növekszik.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!