Hírek

2005.10.12. 00:00

Természetvédelem fényképekkel és divatbemutatóval elbeszélve

Sz. Á.

Rendhagyó divatbemutatót láthatott a népes közönség a Bayer Hungaria Természetvédelmi Fotópályázat díjkiosztóján. A kreátor olyan ruhákat tervezett, amelyek szinte beleolvadnak a természetbe. Finom, kis virágos ingek, blúzok, óriásvirágok a női nyári szoknyán. Terepszínű farmer és póló. Azt is megoldotta a tervező, hogy a kifutón is megjelenhessen az, miként pusztítjuk környezetünket, a természetet. A csinos modellek műanyag kólásüveget, összegyűrt újságot és használt papír zsebkendőt dobáltak szerteszéjjel. Az egész délelőtt a természetről és annak védelméről szólt. A legjobb, legérdekesebb fotókból a divatbemutatóval és a díjkiosztóval egy időben tárlat is nyílt a Millenárison.

Sokan arra gondolhatnak, hogy csak megszállott természetvédők vagy profi fotósok örökítik meg a pusztuló tájat vagy éppen azt, hogy az enyészet közben mégis erőre kap egy fa, vagy éppen szinte a betonból nő ki a zöld növény. A díjazottak között azonban találkozhattunk a tizennégy éves Beleznay Ferenccel, aki megszállottan fotóz. A nyertes fotóján egy régi szobrot látunk, amint kezében a madarak fészket raktak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!