Hírek

2005.10.10. 00:00

Segítene a patronált lánynak

AGGODALOM Olvasónk még kiskorúként patronálta azt a hölgyet, akit most is szívesen segítene. A gyámság alatt álló hölgy önkormányzati lakást szeretne.

BAMA

A gyámság alatt álló személy nevében hivatalos ügyben a gyámja intézkedhet – mondták a Magyar György és Társa Ügyvédi Irodában. Ezért ha az úr segíteni akar a hölgynek, keresse meg annak gyámját. Beszéljék meg, mit lehet közös védencük érdekében tenni. A gyámolt egészségi állapotától nagyban függ, mekkora önállósága lehet neki. Amint a kedves olvasó írja, a hölgy gyógyszereinek köszönhetően jó állapotban van. Lehetséges tehát, hogy valóban beköltözhetne egy önkormányzati bérleménybe. Ha a gyámhatóság ennek érdekében az illetékes önkormányzatnál fellép, elképzelhető, hogy sikerül a terv. A szociális bizottság javasolhatja ezt a megoldást. Hiszen a gyám, illetve a gyámhivatal felhívhatja az önkormányzat figyelmét, biztosíthatnak önálló lakhatást. A lényeg mindenképpen az, hogy a gyámolt nevében a gyámnak kell fellépnie. Mint olvasónk írja, a hölgy jelenleg nőszállón lakik, édesanyja pedig önkormányzati bérlakásban. Az anya azonban megbízhatatlan, és emiatt a leány valóban nem számíthat tőle sok segítségre.

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel.: (36-1) 488-5541 e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!