Hírek

2005.10.28. 00:00

Pocsék Beckham ízlése

David Beckham zeneválasztása az oka az angol labdarúgó-válogatott álmatag játékának, véli a manchesteri Rio Ferdinand.

Árvay Sándor

Első hallásra merész gondolattársításnak tűnik az Észak-Írország elleni 0-1 vagy a dániai 1-4 blamáját a csapatkapitány kibicsaklott (?) zenei ízlésére fogni, ám ha belegondolunk, akár lehet is némi igazság a 26 esztendős Rio Ferdinand által mondottakban. – Mint a hálókocsiban, közvetlenül elalvás előtt… Ilyen hangulatot áraszt az öltöző, amikor a válogatott meccsek előtti percekben megszólal a zene. Szörnyű ízlése van! Kidobhatja az egész CD-kollekcióját. Szirupos, lágy dallamok, a nagy bevásárlóközpontok háttérzenéi. Kétségtelen, hogy nyugalmat sugároznak, de nekünk ilyenkor arra lenne szükségünk, hogy feldobott hangulatban menjünk a pályára. Csoda-e hát, hogy félálomban vánszorgunk ki a gyepre, s olyanok vagyunk, mint a zombik?! Nem gondoltam, hogy Sven-Göran Eriksson taktikai értekezleteinek „lendületét” felül lehet múlni, de David ránk erőltetett dalai még a kapitány beszédeinél is unalmasabbak.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Rio Ferdinand visszafogottan fogalmazna, miként az is egyértelmű, hogy a két futballistának igencsak eltérő az ízlése. Kettejük összehasonlítása egyébként is kedvelt témája a brit sajtónak. Nem egészen egy esztendeje a GQ magazin az év legjobban öltözködő emberének választotta a Manchester védőjét, s hogy a kontraszt még nagyobb legyen, az utolsó helyre a 30 éves Beckhamet rangsorolta. A Mirror cikke most a zenére hegyezi ki az eltéréseket. A diszkóklubok és popkoncertek rendszeres látogatójának számító Rio Ferdinand szerint Robbie Williams, James Blunt vagy az R&B muzsikája nem tüzeli fel kellőképpen a csapatot.

– Nálunk, a Unitednél nem szokás az öltözőben a zenehallgatás, de ha már Beckham úgy véli, hogy ez elősegíti a meccsre való ráhangolódást, igazán jobb érzékkel kellene válogatnia. Szörnyű ízlése van! Jövő évre, a vb-re változtani kell a muzsikán. Keményebb, pattogósabb zenére van szükség a sikerhez. Hip-hop vagy garage. Agresszív zene kell, ami fokozza a harci kedvet.

A szövetségi kapitány (aki vélhetően az Abba dallamait hallgatná a legszívesebben) távol tartja magát a zenei csatározásoktól, s vélhetően jó érzékkel eleresztette a füle mellett azt a megjegyzést is, mely az unalmas hangvételű taktikai értekezletekre vonatkozott. Sven Göran Eriksson bízik Beckhamben –csapatkapitányi posztja sem ingott meg azt követően, hogy az angol futballválogatott történetében első játékosként immár másodjára állították ki.

– A kiállítás a játék része. Az sem tragédia, hogy vasárnap a Real Madridnál is begyűjtött egy pirosat. Nem hiszem, hogy más ember lenne, megváltozott volna. Peches időszak. Van ilyen. Mindenki biztos lehet abban, hogy David Beckham viseli majd a kapitányi karszalagot a németországi világbajnokságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!