Hírek

2005.10.06. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Ők vannak az országért
A „mélyen tisztelt” minisztereink tevékenységét kérdőjelezném meg. Sajnos már régen nem azzal foglalkoznak, amivel kellene. Nekem teljesen mindegy, hogy jobb- vagy baloldal, de az nem, hogy az újságban csak azt olvasom, hogy az MSZP ezt ígérte, a Fidesz azt ígérte. Nem kell ennyi ígéret! Persze azt is megértem, hogy a kormányban van egy ellenzék, amelynek a feladata nem egyetérteni, ha az nem helyes, de hogy semmivel sem értenek egyet, és közben pedig egymás lejáratásával foglalkoznak! Ami viszont még ennél is inkább idegesít: fél évvel a szavazások előtt kezdenek kampányt a rendes adófizetők pénzén? Egy évi 20 milliót kereső ember honnan tudná, mi az osztozkodás? Szerintem ez az „Osztozni jó” reklám egy kicsit túlzás! Jó lenne, ha kedves minisztereink fölfognák végre: ők vannak az országért, és nem fordítva!
Árvai András, Etyek

Befásították az eredeti útvonalat
A 2005. szeptember 29-ei lapban megjelent „Elmarad az Andor utcaiak kárpótlása”  című cikk ürügyén szeretnék hozzászólni a Lágymányosi hídhoz kapcsolódó budai közút eddig megoldatlan problémájához. A legjobb tudomásom szerint a Lágymányosi híd budai kapcsolódó közútját a hosszú távú városrendezési tervben már akkor kijelölték (a II. világháború előtt), amikor a vasúti híd pillérei mellett közúti híd építésére is hagytak lehetőséget. A jövőbeni városfejlesztés gondolata akkor még csak az Árpád híd építését tervezte be, azt is keskeny hídnak, de bővítési lehetőséggel, egy majdan létesülő (de kijelölt!) közúti kapcsolattal. Ami aztán meg is valósult. A Lágymányosi híd budai közúti kapcsolódására kijelölt útnyomvonalat azonban az évtizedekkel később ezzel a nyomvonallal párhuzamosan megépült lakótelepek lakói fásították, ami az üres terület szép hasznosítása volt. Hihetelen, de ezt később a hídépítéssel összefüggő területrendezés tudomásul vette, és ahelyett, hogy érvényt szereztek volna az eredet rendezési tervnek, inkább „egérutat” építettek.
Egy öreg, budai polgár

2090-re biztos az euró bevezetése
Nincs realitása az euró  2032-es bevezetésének, mert a gazdasdági mutatók csak a 2045-ös bevezetést indokolják, viszont az sem kétséges, hogy nekünk az eurót együtt kell bevezetnünk Mongóliával, ami csak 2060-ra várható, tehát leszögezhetjük, hogy a 2073-as bevezetés szinte már biztosra vehető, de semmi sem szabhat gátat az euró 2090-es bevezetésének. (A parlamenti képviselők számának csökkentésére azonban csak az ufók leszállása után kerülhet sor.)
Gábor László, Budapest

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!