Hírek

2005.10.15. 00:00

Furcsa témák a föld alatt

A diszkógömb alatt láncdohányos bölcsészhallgatók a mobiltelefonjaik nagyszerűségéről diskurálnak. De az aggasztó palesztin helyzet is szóba kerül.

Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A mozaikos táncparketten egész este állandó a csúcsforgalom. Ha elkapják a ritmust a táncoló fiatalok, szinte pirkadatig nincs megállás.
[/caption]Ha valaki veszi a fáradságot és alászáll a kreatívan Süss Fel Napnak elkeresztelt Honvéd utcai underground szórakozóhelyre, furcsa témáknak lehet fültanúja. A diszkógömb alatt láncdohányos bölcsészhallgatók például mobiltelefonjaik lenyűgöző funkcióiról diskurálnak. Rövid közvélemény-kutatás után kiderül, hogy a föld alatt senkinek sincs térereje, így a felszínen kóválygó cimborával lehetetlen kapcsolatot teremteni. Egy asztallal arrébb, ki tudja, milyen apropóból, az aggasztó palesztin helyzetről beszélget két kissé illuminált fiatalember. Azonban hamar rájönnek, hogy igazából nem értenek a külpolitikához, így inkább elmennek két újabb sörért. A választás viszont nem könnyű, hiszen két pult is várja a kiszáradt torkú vendégeket.

A hátsó a nyugis, beszélgetős részleg fiataljait látja el alkohollal, de szigorúan csak tizennyolc éven felülieket. Ha mázlija van az embernek, kényelmes, süppedős fotelokat is birtokba vehet. A pechesebb fiúk és lányok azonban már annak is örülhetnek, ha a fal mellett végigfutó padra le tudnak csüccsenni. – Már alig álltam a lábamon. Először a ruhatárhoz álltam sorba, majd a sörömért is támasztottam a pultot egy jó negyed órát. Utána pedig jött az infó a haveroktól, hogy sehol sincs hely. Nem tudom, hogy van ez, de akárhova megyek esténként, mintha egész Budapest is ott lenne – fakad ki a tömegre Kocsis Balázs, miután végre ledobta magát a székére.

A ruhatári bulit mindenkinek érdemes kipróbálnia. Szűk folyosón araszolhatunk, miközben különböző csövek kígyóznak mellettünk és felettünk. A táskát, kabátot érdemes betenni a megőrzőbe, hiszen terhükkel igen nehéz lenne táncikálni. A pénztárcát azonban érdemes magunknál tartani, hiszen pénz nélkül a mai világban nincs igazi kikapcsolódás. Az a legjobb az egészben, hogy még nem is ittunk semmit, de azért legalább egy ezressel már soványabbak vagyunk. A belépő eleve indokolatlanul drága, majd jön a kedves ruhatári díj. Akinek maradt még a zsebpénzéből, az már mehet is a pultokhoz.

– Valóban nem olcsó mulatság. Én havonta ötször-hatszor megyek bulizni, és húszezret minimum elszórok. Ebbe persze benne van a cigaretta is. Azonban nincs mit tenni, ha nem akarok esténként otthon ülni a szüleimmel, akkor költeni kell – mondja okosan Rácz Helga, aki ösztöndíjából fedezi drága szórakozását.

A forgalmasabb pult a zenerészleget itatja. Folyadékra szükség is van, hiszen az éjféltájban belelendülő lemezlovasok pörgős tempót diktálnak. A táncolók a sötétben talán nem is látják, hogy igazi műalkotáson ropják. A mozaikrészecskékből nonfiguratív ábra áll össze. A fejek fölött gigantikus szellőzőcsövek dolgoznak. Munkájuk nélkülözhetetlen, hiszen a cigifüstöt szinte vágni lehet. A fáradt vigadók párducmintás szófák és vicces puffok közül válogathatnak. Utóbbi talán kicsit veszélyes, amit egy nem teljesen józan srác esete igazol. Ő ugyanis elfeledte, hogy a puffnak nincs háttámlája, és nagy hévvel hátradőlt. A látványos esés szerencsére meg se kotytyant a fiúnak, és a közjáték után zökkenőmentesen kapcsolódott vissza a beszélgetésbe.

A legnagyobb poén a falra ragasztott, újságból kivágott képek. Gorbacsov és Elvis követi mozdulatainkat. A hazafelé tartóknak búcsúzóul pár akadállyal szembesülniük kell. Tíz lépcső tornyosul előttük, aminek végén még egy vasajtót is ki kell tolni.

Normális árak

Italok Árak

Kávé 220 Ft

Tejeskávé 270 Ft

Rostos üdítők (0,1l) 110 Ft

Coca-cola (0,1l) 110 Ft

Szóda (0,1l) 50 Ft

Arany Ászok (0,5l) 310 Ft

Dreher (0,5l) 360 Ft

Folyóbor (0,1l) 150 Ft

Vilmoskörte 500 Ft

Kóser szilva 600 Ft

Italok Árak

Kávé 220 Ft

Tejeskávé 270 Ft

Rostos üdítők (0,1l) 110 Ft

Coca-cola (0,1l) 110 Ft

Szóda (0,1l) 50 Ft

Arany Ászok (0,5l) 310 Ft

Dreher (0,5l) 360 Ft

Folyóbor (0,1l) 150 Ft

Vilmoskörte 500 Ft

Kóser szilva 600 Ft A mozaikos táncparketten egész este állandó a csúcsforgalom. Ha elkapják a ritmust a táncoló fiatalok, szinte pirkadatig nincs megállás. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!