Hírek

2005.10.08. 00:00

A cornexis lányok sikere a szőlőlugasban

Nem csak a pályán érzik otthon magukat a Cornexi-Alcoa kézilabdás hölgyei. Az EHF-kupagyőztes csapat a móri szőlőtőkékkel is könnyedén bánt el.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="209"] Lányok a lugasban. A Cornexi kézisei a móri boroknak csaptak egy kis hírverést, és a szüretbe is besegítettek.
[/caption]Egyedülálló módját választotta a kikapcsolódásnak a Cornexi-Alcoa HSB-Holding női kézilabdacsapata. A lányok, megszakítandó az edzések egyhangúságát, szüretelni indultak Mórra. Az EHF-kupagyőztes csapat Iván János borász szőlőjében tüsténkedett.
A szokatlan edzésmunkának van némi előzménye. Mint azt Szabó Edina, a gárda edzője elmondta, a kirándulásnak nem csak az volt a célja, hogy a lányok kimozduljanak kicsit a Köfém-csarnokból, ahol nap mint nap kemény edzésekben van részük. A fontosabb cél az, hogy a Cornexi-Alcoa neve, és vele együtt maga a csapat is, erősítse az összetartozását Székesfehérvár városával, illetve a megyeszékhely környezetével, valamint Fejér megyével. A csapat az elsők között csatlakozott a felújított Vörösmarty Színház ünnepi nyitóhetének támogatóihoz. Most pedig a megye egyik nemzetközi hírű kuriózumát, a móri borvidéket látogatták meg. Az ezerjó (amely a hagyomány szerint a nászéjszakán fogyasztva garantálja fiúgyermek születését) hazájában Iván János borász már vödrökkel, késekkel és puttonyokkal várta Siti Beáékat, akik nem voltak restek, és rögvest munkához láttak. A házigazda és a vezetőedző is elégedetten szemlélte a műveleteket: előbbi azért, mert egyetlen fürt sem maradt a tőkéken, utóbbi azért, mert a lányok elszántságára most sem lehetett panasz. Gyorsan telt Arany Tamás (az előző szezon legjobb labdarúgó játékvezetője, mellesleg maga is borász) hátán a puttony, és egy órával később már Iván úr pincéje előtt várta a szőlő, hogy a darálóba, majd a présbe kerüljön.
Szüret nem létezik az előző esztendők borainak kóstolgatása nélkül. A házigazda ezerjóval, muskotállyal és zweigelttel kínálta a vendégeket. A lányok nem ellenkeztek, egyedül Sugár Tímea, a válogatott kapusa nem fogott poharat, mint mondta, ő már csak jeles alkalmakkor szokott borozgatni. Kenyeres Fanniról viszont kiderült, nem csak szereti a finom borokat, de ért is hozzájuk, szakszerű leírást adott valamennyi fajtáról. Elárulta: ha bekerül a decemberi szentpétervári világbajnokságra utazó keretbe, akkor azt egy üveg nemes bor fogja bánni.
A kapusedzőről, az egykori világválogatottról, Rácz Mariannról is megtudtuk, rokonainak Tokajban van szőlőjük, ahol ő is gyakori vendég a szüreteken.
Szabó Edina most is elégedett volt a lányok teljesítményével és hozzáállásával. Ez utóbbiról délután is bizonyságot tehettek, hiszen a házi sütésű fokhagymás és sajtos lángosok elfogyasztása után még egy kemény edzés várt a társaságra, immár a a szombati, Hypo elleni Szuperliga-mérkőzés jegyében.

Hétvégi nagyüzem a nemzetközi kupákban

Szombat

Férfiak:

Bajnokok Ligája: MKB-Veszprém–Dinamo Bukarest (16.15), Barcelona–Pick Szeged (16.30)

KEK: Haslum–PLER Airport (17.00)

Nők:

EHF-Kupa: Debreceni VSC–Asztrahán (orosz) (17.00)

KEK: Banska-Bystrica–Vác (18.00)

Szuperliga: Cornexi-Alcoa–Hypo (osztrák) (16.30)

Vasárnap

Nők:

Bajnokok Ligája: Dunaferr NK–1. FC Nürnberg

Férfiak:

Bajnokok Ligája: MKB-Veszprém–Dinamo Bukarest (16.15), Barcelona–Pick Szeged (16.30)

KEK: Haslum–PLER Airport (17.00)

Nők:

EHF-Kupa: Debreceni VSC–Asztrahán (orosz) (17.00)

KEK: Banska-Bystrica–Vác (18.00)

Szuperliga: Cornexi-Alcoa–Hypo (osztrák) (16.30)

Vasárnap

Nők:

Bajnokok Ligája: Dunaferr NK–1. FC Nürnberg Lányok a lugasban. A Cornexi kézisei a móri boroknak csaptak egy kis hírverést, és a szüretbe is besegítettek. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!