Hírek

2005.09.24. 00:00

Végre teljes szélességében átadták az Üllői utat

Örülhetnek a pestszentlőrinci és kispesti polgárok, hiszen három hónap várakozás után tegnap végre teljes szélességében megnyitották az Üllői utat.

Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="151"] Idén már nem sokat dolgoznak, de jövőre újult erővel folytatják
[/caption]Véget ért a torlódásokban való araszolás, így újra lendületesen juthatnak be a városközpontba a külső kerületek lakói. A Szabó Ervin utca és a Szarvas csárda tér közötti szakaszt Vajda Pál főpolgármester-helyettes személyesen adta át a forgalomnak. – A csaknem négy kilométer hosszú útszakasz aszfaltozása háromszázötvenmillió forintos keretből valósult meg. Ezzel egyidejűleg tizenkét korszerű buszmegállót is kialakítottunk, valamint a járdákat akadálymentesítettük a mozgáskorlátozottak számára – sorolja az adatokat Vajda Pál. A főpolgármester-helyettes elmondta még, hogy a XIX. kerületi Szigligeti utcánál, valamint a XVIII. kerületi Thököly útnál megépült csomópontok az érintett önkormányzatokkal együttműködve valósultak meg. – A Podmaniczky-program több mint nyolcmilliárdos keretéből novemberre befejeződik a fővárosi kezelésű útvonalak nyolc százalékának felújítása. Ez nyolcvan kilométert jelent. Eddig szerencsére nem alakultak ki komolyabb dugók a helyszíneken, ami az autósok türelmét jelenti – mondja a  politikus.

A toleranciára továbbra is szükség lesz, hiszen az említett időpontig Budapest szinte valamennyi kerületében megkezdődnek, illetve folytatódnak az útfelújítások. Többek között még idén új borítást kap az újlipótvárosi Hegedűs Gyula utca, valamint az angyalföldi Reitter Ferenc utca is, amely jelenleg talán a legkátyúsabb területe a fővárosnak. Szintén forgalomkorlátozásra számíthatnak a zuglóiak, hiszen a Hermina utat is hamarosan felbontják. – A rengeteg helyszínt azonban úgy választottuk ki, hogy egymásra ne legyenek hatással – mondja Vajda Pál.

Jövőre sincs megállás, folyamatosan újítanak majd

Télen pihennek az útfelújításokat kivitelező Betonút Rt. munkatársai, de jövőre újra teljes erőbedobással látnak a felújítási munkákhoz. Folytatódik az Üllői út rekonstrukciója, egészen a Nagyvárad térig cserélik ki a rendkívül forgalmas főútvonal elhasználódott aszfaltját. Vajda Pál főpolgármester-helyettes a kezelésükben lévő útszakaszok tizennégy százalékának felújítását ígéri, ami száznegyven kilométert jelent.

Télen pihennek az útfelújításokat kivitelező Betonút Rt. munkatársai, de jövőre újra teljes erőbedobással látnak a felújítási munkákhoz. Folytatódik az Üllői út rekonstrukciója, egészen a Nagyvárad térig cserélik ki a rendkívül forgalmas főútvonal elhasználódott aszfaltját. Vajda Pál főpolgármester-helyettes a kezelésükben lévő útszakaszok tizennégy százalékának felújítását ígéri, ami száznegyven kilométert jelent. Idén már nem sokat dolgoznak, de jövőre újult erővel folytatják -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!