Hírek

2005.10.01. 00:00

A továbbjutásban bíznak a Postás pingpongozói

A hét végén indul az asztaliteniszezők Bajnokok Ligája, amelynek mezőnyében ott van a Postás-Matáv női csapata is. Az együttest jegyzik Európában, köszönhetően annak, hogy az elmúlt öt esztendőben háromszor nyerte el az ETTU-kupát, 2000 és 2003 után a legutóbb tavasszal. Rangjának köszönheti, hogy a Bajnokok Ligájában indulhat, azaz ott van a kontinens legjobb nyolc csapata között.

Malonyai P.

– A ligában nincs könnyű ellenfél, így aztán a mostani kiírásban nem lehet más célunk, csak az, hogy bennmaradjunk – mondja Rostás Gábor, a klub elnöke. – Ezzel együtt előfordulhat, hogy továbbjutunk a csoportunkból, hiszen asztaliteniszben is döntő a pillanatnyi forma, de jobb, ha visszafogottak maradunk. Megtehettük volna, hogy maradunk az ETTU-kupában és a címvédést tűzzük ki célul, de a sportban nem illik, nem lehet visszautasítani a legjobbak között való szereplés lehetőségét.

A csapat holnap délután Budapesten (Róna utca, 15 óra) mutatkozik be a sorozatban, a lányok a Linz-Froschberg ellen állnak asztalhoz. A kínai Li Csü és a német-kínai Lie Schöpp biztos, hogy szóhoz jut, a harmadik szereplő vagy Éllő Vivien vagy Lovas Petra lesz. Az osztrák együttes nem könnyű ellenfél, náluk két kínai és egy hongkongi versenyző jelent különleges erősítést. – Az első mérkőzés a legfontosabb – hangsúlyozza Rostás Gábor. – Ha az ázsiai játékosokkal megerősített osztrákokat legyőzzük, később nem lehet baj az önbizalmunkkal.

A Postás-Matáv egyébként a német TSV Busenbachhal (Tóth Krisztina klubja) és a három kínait fölvonultató holland TTV Heerlennel szerepel a B csoportban. Az ellenfelek erősek, így valóban elkél az első fellépés sikere és az önbizalom. A másik magyar csapat, a Statisztika – az elmúlt negyedszáz legeredményesebb alakulata a női asztaliteszi BEK-ben – az A csoportban küzd, a gárda vasárnap az olasz Castelgoffredo ellen kezd idegenben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!