Hírek

2005.08.05. 00:00

Megtépázta a fővárost az éjszaka tomboló vihar

A szerdáról csütörtökre virradó éjszaka átvonuló ciklon nem kímélte Budapestet. A tomboló vihar leginkább a magasan fekvő budai területeket tépázta meg.

Vég Márton

– Nagy mennyiségű hordalék és letört faágak akadályozták a közlekedést a hegyi útvonalakon, főleg a II. és XII. kerületben. A takarítási munkát nehezítette, hogy a felhőszakadás több hullámban érkezett. Hajnalra azonban kézi, illetve gépi erővel sikerült megtisztítanunk a tömegközlekedési szakaszokat – mondja Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője. Az égi áldásnak köszönhetően mintegy 40 milliméter csapadék zúdult a fővárosra. Ez ugyan rendkívülinek nem, de átlag felettinek nyugodtan nevezhető. Az eső leginkább alámosások és beázások formájában okozott gondot Pesten. – A VIII. kerületi Baross utcában meghibásodott egy transzformátorunk, így közel 3500 fogyasztó maradt áram nélkül.

A helyreállítási munka mind-össze egy órát vett igénybe, így még éjszaka újraindult az áramszolgáltatás – mondja Csordás Péter, az Elektromos Művek kommunikációs osztályvezető-helyettese. Szintén az ítéletidő tehető felelőssé a kőbányai károkért. A X. kerületi Maglódi úton, a Gitár és a Lavotta utca közötti szakaszon az eső alámosta az aszfaltot, így az beszakadt a ráhajtó gépkocsik alatt. A pórul járt autókat a riasztott tűzoltók emelték ki. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság tájékoztatása szerint ezenkívül további 32 vízszivattyúzáshoz és 18 fakidőléshez hívták ki az éjszaka folyamán a tűzoltókat. A lánglovagoknak főleg elöntött pincékből, garázsokból kellett eltávolítaniuk a beszivárgott vizet. Ez a szám azonban szerencsésen alacsony a leesett csapadék mennyiségéhez viszonyítva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!