Hírek

2005.08.23. 00:00

Kultúra költözik a kastélyba

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="276"] Három napig tart majd a pesthidegkúti nyárvégi vigasság
[/caption]Hét esztendővel ezelőtt azért hívta életre a Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivált egy civil szervezet, hogy előteremtsék a Klebelsberg kastély felújításához szükséges forrásokat. A Polgárok Pesthidegkútért Egyesület álma valóra vált, állami támogatással helyreállítják az egykori kultuszminiszter kastélyát és parkját. A fesztivál pedig közben olyannyira népszerű lett, hogy évről évre kedvet éreztek a szervezők a megrendezéséhez. Idén e hét szerdától egészen vasárnapig töltik meg kultúrával a Klebelsberg Kúnó Művelődési Kulturális és Művészeti Központ udvarát.
– Holnap este kilenctől borral-vigalommal kezdődik a fesztivál. A borkülönlegességeket a kesz-tölci borpince mutatja majd be, közben pedig régi magyar és európai muzsika szól fáklya-fénynél – ajánlja a programokat  sorban Fülemile Judit, a kulturális rendezvény sajtófőnöke.
Csütörtökön az európa- és világbajnok Botafogó Táncegyüttes lép fel, pénteken újszászi művészek ismertetik meg az érdeklődőket a guzsalyozással, a csipkeveréssel, körmönfonással. Este a Száztagú cigányzenekar húzza a talp alá valót. Szombaton Móricz Zsigmond egyfelvonásos komédiáiból adnak elő.
A vasárnap futóversennyel indul az Ófalu utcáin, és magyar táncházzal fejeződik be majd a kastélykertben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!