Hírek

2005.08.19. 00:00

Hatalmas esők az Alföldön

Ny. L.–P. G.–T. A.

Hatszorosa a sokéves átlagnak az 247,5 milliméter csapadék, amely augusztusban hullott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszálláson, miközben még másfél hét hátravan a hónapból. Gombos András államtitkár tegnap Mezőtúron azt mondta, hogy problémákat okoz a köztes területeken lévő vízelvezető csatornák karbantartása.
Békés megyében a hatalmas esőzések miatt szerdán éjjel és csütörtök hajnalban negyvenhárom helyszínen szivattyúzták a vizet a tűzoltók az elárasztott házakból. Békésen, Gyomaendrődön, Mezőberényben és Sarkadon ötven hivatásos tűzoltó dolgozott, akiknek munkáját önkéntesek segítették. Gyomaendrődön huszonhét helyszínen mentették a menthetőt. Két házat lakhatatlanná kellett nyilvánítani, hét embert az önkormányzat egy üres iskolában szállásolt el. Békésből és Mezőberényből közel kétszáz kárbejelentés érkezett az önkormányzatokhoz. Mezőberény üdülőkörzetében huszonöt embert kellett kilakoltatni. Egy négytagú berényi család önként hagyta el vizes otthonát, őket rokonaik fogadták be.
A békési Windschutz Bt. üzemi telepét kedden éjfél előtt szennyvíz árasztotta el. Szerdán a negyven munkás nem is tudott munkába állni az erős szennyvízbűz miatt. Tóth Béláné cégvezető elmondta, hogy ez már a negyedik eset. Az első három alkalommal, amikor ugyan nem volt özönvízszerű eső, a szenny egy-két óra alatt visszahúzódott, most azonban az udvaron maradt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!