Hírek

2005.08.09. 00:00

Gyújtogatásra gyanakszanak az étteremtűz vizsgálatában

Kecskeméten, az alsócsalánosi városrészben kigyulladt a Sasfészek vendéglő. A tűzoltókat hajnali három óra körül riasztották az étteremhez, ahol eddig még tisztázatlan okból csaptak fel a lángok.

Nagy E. D.

Geiger Jánostól, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjétől megtudtuk: a tűz nem volt jelentős és a kár sem az. Más források szerint azonban a kár kétmillió forintra tehető. A kecskeméti tűzoltók riasztották kiskunfélegyházi kollégáikat is, később azonban visszafordították őket, mert kiderült: mégsincs rájuk szükség. A kecskemétiek rövid időn belül megfékezték a lángokat.

A tűz a vendéglő éttermi részében pusztított, a lambériás álmennyezet egy részét, mintegy harminc négyzetmétert égette meg és a lángok egyes berendezési tárgyakat is megpörköltek. Úgy tudjuk, a tűzoltók gyújtogatásra utaló nyomokat találtak, ezért értesítették a rendőrséget. Felmerült, hogy esetleg egy szándékosan kinyitott gázcsap miatt történt az eset, a helyszínen ugyanis gázszivárgásra utaló jeleket találtak. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint egyelőre nem indult nyomozás az ügyben, most még csak azt vizsgálják a tűzoltókkal, mi is lehetett a tűz pontos oka. Az eset során senki sem sérült meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!