Hírek

2005.08.09. 00:00

Az eső bontotta le a sorompót a Citadellánál

Ami a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak (KVI) nem sikerült, azt a rossz időjárás elintézte. A Mottone Holdings Kft. jelenleg nem szed belépőt a Citadellán. Néhány napig. Sült Tibornétól, a cég marketingigazgatójától megtudtuk: csak ideiglenesen vonták fel a sorompót, ugyanis esős napokon nem tudják biztosítani a rendezvényeket.

Kiss G. – Zsidai P.

Mint többször megírtuk, a kft. júniustól szeptember végéig az erődnél tartja kulturális fesztiválját. Emiatt lezárták az utat, így annak is fizetnie kell, aki csak az építményt szeretné körbesétálni. A KVI szerint mindezt jogtalanul teszik, mivel állításuk szerint semmilyen megállapodást nem kötöttek velük. A vagyonkezelő múlt hét elején azt ígérte, hogy a XI. kerületi önkormányzatnál birtokvédelmi eljárást indít a cég ellen. Ezt követően a hatóság segítségével is el lehet távolítani a sorompót. Ezt még nem tették meg.

– A KVI hosszú ideje szerencsétlenkedik az üggyel – mondta lapunknak Lakos Imre (SZDSZ). A XI. kerület alpolgármestere szerint megengedhetetlen a vagyonkezelő eljárása. – Újbuda kész azonnal elindítani a birtokvédelmi eljárást, csakhogy a KVI nem keres bennünket emiatt. Természetesen az eljárás a jegyző hatáskörébe tartozik, csak kellő jogalappal indítható meg – mondta. Lakos Imre nem tudja, vajon mi akadályozza a KVI-t abban, hogy bemutassa azokat a dokumentumokat, amelyek a céggel fennálló jogviszony létét vagy nemlétét igazolják. Azt viszont el tudja képzelni, hogy valami sántít az ügyben, ha ekkora médianyomásra sem képes előállni vele.

– Úgy tűnik, ebben a városban mindent meg lehet csinálni – mondta lapunknak Szőke László, a fővárosi MDF frakcióvezetője. Szerinte a KVI-nek azonnal cselekednie kellett volna, az ugyanis üzenetértékű lépés lett volna a hasonló ügyek megelőzésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!