Hírek

2005.07.20. 00:00

Nem létező adósságot követelnek

Olvasónktól az autókereskedő visszavásárolt egy hitelre vett autót, majd eladott neki egy másikat. A tartozást a cégnek kellene rendeznie, ám a hölgy most is kapja a csekkeket a banktól.

BAMA

A vitát a felek közti megállapodás alapján kell elbírálni – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A gépkocsi visszavásárlásakor születő szerződés meghatározza a kötelezettségeket. Ha eszerint a tartozást az autókereskedőnek kellett volna a bankkal rendeznie, de nem tette, akkor ő mulasztott. A következmények tehát csakis őt terhelik.

A kedves olvasó felkeresheti a problémával a pénzintézetet. Bemutathatja a szerződést, amely szerint a kereskedő átvállalja a tartozást – tanácsolja az ügyvéd. Sőt, ott helyben át is írathatja az adósságot a cég nevére. A hitelintézet bizonyára jóváírja majd a kölcsönt a hölgynek, és a jövőben nem küldözgeti neki fölöslegesen a fizetési csekkeket. A kedves olvasó végre megnyugodhat: nem fog BAR-listára kerülni, ami a hűtlen adósok sorsa, és amitől jelenleg fél. Olvasónk elárulja egyébként azt is, hogy az autókereskedő cég igazgatója többször megígérte: rendezi az ügyet. Írásbeli nyilatkozatot is adott erről. A dokumentumot a kedves hölgy szintén felhasználhatja. Fontos tudni: a hűtlen adóst bíróság kötelezheti, hogy tartozását törlessze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!