Hírek

2005.07.30. 06:59

Horváth Csaba: Üljünk le egy kerekasztalhoz!

Hőlégballonba ült tegnap Horváth Csaba II. kerületi polgármester. Az MSZP Budapest Programjának felelőse a Westend City Centernél emelkedett a magasba. A politikus szerint itt az idő, hogy a főváros polgármesterei a megosztottságon is felülemelkedjenek.

Kiss G. – Zsidai P.

[caption id="" align="alignleft" width="109"] Horváthnak voltak már ilyen ötletei
[/caption]– Összefogással Budapest ereje meghuszonháromszorozható – mondta Horváth Csaba. – A szocialisták ennek érdekében javaslatot tesznek a Budapesti Polgármesterek Kerekasztalának megalakítására. Számos olyan probléma van, melynek megoldása egységes kezelést igényel. Ezeket nem lehet egyetlen kerületen belül kezelni. A kerekasztal tevékenyégének következtében például hatékonyabbá lehetne tenni a szociális ellátórendszert. Ennek keretében össze kellene állítani egy olyan minimális vállalást, amely minden kerületben, minden polgárnak egyformán járna. Hasonlóan egységes alapszolgáltatást lehetne bevezetni a bölcsődék, óvodák és iskolák esetében. Az ügyfélszolgálati rendszer összehangolásának szükségessége szintén ebbe a kalapba tartozik. Horváth Csaba szerint szeptemberben már meg is alakulhat a kerekasztal. Addig minden polgármester eldöntheti, hogy akar-e csatlakozni a szocialisták kezdeményezéséhez.

A II. kerületi polgármesternek nem ez az első ötlete az összefogás megteremtésére. Korábban a Budapesti Nemzeti Minimum kialakítására tett javaslatot. Az is felmerült, hogy egy köztérre állított kőtáblába vésik a legfontosabb, minden párt által elfogadott programpontokat. A Fidesz akkor támogatásáról biztosította az elképzelést. Az SZDSZ is hasonlóan nyilatkozott, ám hangsúlyozta, mindez csak úgy lehetséges, ha a kormányzat is részt vállal a feladatokban.

Ha Tarlóst meghívják, szívesen elmegy a találkozóra

Óbuda független polgármestere nem híve a látványos, patetikus megmozdulásoknak. – Engem ez Gy. Németh Erzsébet 2002-es kampányeseményére emlékeztet, amikor szekercéket dobált a Dunába. Arra szeretett volna utalni, hogy hidakat fognak építeni. De kérdem én, hol vannak a hidak? – mondja Tarlós István. A polgármester közölte, ő légballon nélkül is felül tud emelkedni a megosztottságon, 1994 óta pártok feletti vezetőként bízzák meg az óbudaiak. Még akkor is, ha tudják, hogy Orbán Viktor politikáját támogatja. Mindettől függetlenül elmegy Horváth invitálására, mert fontosnak tartja valamennyi, a főváros érdekét szolgáló kezdeményezést.

– Engem ez Gy. Németh Erzsébet 2002-es kampányeseményére emlékeztet, amikor szekercéket dobált a Dunába. Arra szeretett volna utalni, hogy hidakat fognak építeni. De kérdem én, hol vannak a hidak?

– mondja Tarlós István.

A polgármester közölte, ő légballon nélkül is felül tud emelkedni a megosztottságon, 1994 óta pártok feletti vezetőként bízzák meg az óbudaiak. Még akkor is, ha tudják, hogy Orbán Viktor politikáját

támogatja.

Mindettől függetlenül elmegy Horváth invitálására, mert fontosnak tartja valamennyi, a főváros érdekét szolgáló kezdeményezést. Horváthnak voltak már ilyen ötletei -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!