Hírek

2005.07.20. 00:00

Fonák helyzet a pályákon

Tagadhatatlanul elegáns, szép sport a tenisz. Évtizedekkel ezelőtt a kiváltságosok hobbija volt. Napjainkra ismét csak a tehetősebbek kedvtelésévé vált.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="137"] Szikora Robi: csak találjam el!
[/caption]Az egyik térfélen színész, a másikon politikus küzd. Évről évre, újra és újra kiállnak egymással versenyre a teniszpályán. Az ilyen viadalok Kovács Kati, Frei Tamás, Tahi Tóth László, Lippai László és Cseke Péter nélkül elképzelhetetlenek. Szikora Robi sem egy ilyen versenyen küzdött már a győzelemért. Szikora annak idején a KSI focicsapatába jelentkezett. Tizenöt perc játék után közölték vele: menjen teniszezni. „Ez akkoriban cikinek számított, hiszen aki nem focizott, kripli volt – mesélte a zenész. Ám nagyon is megkedvelte a teniszt, tizenhat évesen azonban választania kellett a zene és a sport között. Robi a zene mellett döntött. Huszonöt évnek kellett eltelnie, hogy ismét ütőt fogjon. Szikora hetente háromszor-négyszer is teniszezik, ha éppen nincs koncertje. Most nyáron kevesebbet tűnik fel a pályán, a turné miatt. Játszott már a Bochkor-Boros párossal, ahogy a TNT-s Ákossal is. Partnere azonban Kiss Zoltán, a Karthagóból. Frei Tamás, aki éppen Görögországban tartózkodik, már egészen fiatalon a pályára lépett. Még Pécsett kezdett, és arról is álmodozott, hogy versenyző lesz. A mai napig nem hagyta abba ezt a sportot, állandó partnerrel játszik, hetente többször is. Kovács Kati labdaszedőként kezdte. Akkor szeretett bele a sportba. Sok éve teniszezik, és azt állítja, egyre roszszabbul játszik. Ennek ellenére párjával kétszer is bronzérmesek lettek. „De csak azért – tette hozzá –, mert nem folytathatták akkor tovább a meccset, ugyanis Zalaegerszegre siettek egy koncertre. Kati szerint kevés az amatőr, női versenyző. Őt hetente kétszer is megtalálják a pályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!