Hírek

2005.07.06. 00:00

Félek, hogy kirabolnak külföldön

RÉMÜLET Olvasónk külföldi útra készül egy rossz közbiztonságáról hírhedt országba. Viszi értékes videokameráját is, hogy jó felvételeket készíthessen. Mit tehet, ha netán kirabolják?

BAMA

Ha külföldön kirabolnak minket, a helyi magyar nagykövetségen vagy kihelyezett konzulátuson kérhetünk segítséget. Ezt a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában mondták el. Minden országnak van olyan prospektusa, amely tartalmazza a követségek címeit. Ha az eset tőlük messzebb történik, szintén fordulhatunk hozzájuk, akár telefonon is. Ahol nincs külképviselet, ott megjelölik, melyik országét kereshetjük magyarokat érintő ügyekben. A csatlakozás óta az EU-tagállamok bármelyikében szintén segítenek nekünk, mint uniós polgároknak.

A képviseleten adnak ideiglenes útlevelet, segítenek a hazautazásban. Az intézkedésben úgyszintén. Ha például kiraboltak bennünket, a helyi rendőrségen feljelentést tehetünk. Ilyenkor jegyzőkönyv készül a történtekről és arról, hogy mit loptak el. A dokumentum elengedhetetlenül fontos lehet a biztosító számára, amellyel esetleg szerződésünk van. Az út előtt többféle utasbiztosítást köthetünk. Akadnak utazási irodák, amelyekhez enélkül be sem lehet fizetni. Az úgynevezett BBP (baleset-betegség-poggyász) biztosítás, mint neve is mutatja, összetett szolgáltatást nyújt.

REGGEL, 1122 Budapest,

Városmajor u. 12–14.

% (36-1) 488-5541;

e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!