Hírek

2005.07.23. 00:00

Ezrek ünnepelték Zagorakisz hazatérését

BAMA

A tavaly Európa-bajnokságot nyert görög futballisták népszerűsége még ma is határtalan hazájukban. Tegnap például ezrek ünnepelték a repülőtéren Teodorosz Zagorakiszt, aki a PAOK Szalonikiben folytatja labdarúgó-pályafutását. A jelentések szerint film- és popsztárok is megirigyelhették volna a fogadtatást. Zagorakisz, ahogy az ilyenkor szokásos, nagyon meghatódott.
– Köszönöm a jó Istennek, hogy visszatérhetek a PAOK-hoz, Görögország legjobb klubjához – mondta az egybegyűlteknek, akik persze a szép szavaktól még lelkesebbek lettek.
Zagorakisz egyéves bolognai szereplés után kétéves szerződést kötött a PAOK Szalonikivel. A 34 éves futballista évi 400 ezer eurót keres majd. (Zagorakisz 1991 és 1997 között már szerepelt a PAOK-ban, a Kavalától igazolták le. Utána három szezont töltött a Leicester Citynél, majd 2000-től az AEK Athén következett.)
Az Európa-bajnokságon remekelt, olyannyira, hogy az elmúlt nyáron több klub is bejelentkezett érte. Nem utolsósorban azért is, mert az AEK Athéntól, a klub anyagi gondjai miatt ingyen távozhatott.
A PAOK-nál abban reménykednek, hogy a csapat élete megváltozik Zagorakisszal. Az UEFA-kupában kitűnően szerepel majd a tapasztalt játékos vezérletével a csapat, s abban is nagyon bíznak, hogy 1985, tehát több mint húsz év után ismét bajnok lesz a szaloniki gárda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!