Hírek

2005.07.19. 06:37

Bin Laden merénylettervei

Az al-Kaida állítólag vezető politikusok ellen tervez merényletet – állítja egy francia terrorizmus-szakértő.

Cs. E.–T. A.

Roland Jockar szerint Nagy-Britanniában Tony Blair miniszterelnök a fő célpont; őt mérgezett késsel akarják meggyilkolni. Támadást terveztek emellett egy észak-angliai lehallgatóközpont ellen is, amely a terroristák kommunikációját figyeli. A hatóságok időközben megakadályozták a merényleteket. A július 7-i londoni robbantások után azonban mégis hozzáláttak a kormányfői rezidencia megerősítéséhez. A Dowing Streetet erőddé változtatják. Biztonsági okokra hivatkozva a brit kormány nem tesz eleget a közbeszerzési előírásoknak, vállalva, hogy megsért uniós törvényeket is. A The Times néhány nappal ezelőtt szintén úgy értesült, hogy Bin Laden parancsot adott ismert politikusok meggyilkolására. Az értesülés Pakisztánból származik, ahol egy terrorista vezető számítógépén megtalálták a célszemélyek listáját. Szakértők szerint az al-Kaida új frontot nyitott Európában és az „iszlám szent háború”, a dzsihád exportjával a Föld további térségeit veszélyezteti. Pakisztáni Korán-iskolákban agymosással készítik föl az öngyilkos merénylőket. A világhálón több mint 4 500 honlap ösztönzi Allah harcosait arra, hogy torolják meg a Nyugat romlottságát. A szélsőségesek szerint csak akkor lesz béke a világon, ha az iszlám veszi át a hatalmat, és a Föld országai egyetlen hatalmas kalifátusba tömörülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!