Hírek

2005.05.28. 00:00

Újra indulnak a kenyaiak

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is indulnak világbajnok sportolók a Bécs–Budapest Szupermaratonon, sőt az ígéretek szerint kenyai futók színesítik majd a mezőnyt.

Riskó M.

Hogy mennyire embert próbáló feladat öt nap alatt 352 kilométert futni, azt csak azok tudják, akik egyszer már teljesítették ezt az ijesztő távot. Akik viszont egyszer beérkeznek a célba a Bécs–Budapest viadalon, azok rendre megfogadják, hogy soha többé nem vállalkoznak a szupermaratonra. Aztán mégis meggondolják magukat, s a következő évben újra ott toporognak a rajtvonalnál. Mint Belicza Béla világbajnok kajakos, aki október 19–23. között ismét lefutja a két fővárost öszszekötő távot. – Pedig tavaly, amikor beérkeztem a célba, biztos voltam abban, hogy engem többet nem lehet rávenni ilyen hosszú futásra – mondta Belicza. – Az idő múlásával azonban minden megszépül, így történhet meg, hogy idén is ott leszek a mezőnyben.

Ami a kenyaiakat illeti, az afrikai ország képviselői már tavaly is elindultak a viadalon, ám szégyenszemre csak a negyedik helyen végeztek a csapatok között. Tóth László egykori kiváló futó, aki a kenyai atlétákat Magyarországra csábította, korántsem elégedett az elmúlt évi eredménnyel, ezért most azon dolgozik, hogy az idei eseményre még jobb futókat hozzon Afrikából. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!