Hírek

2005.05.10. 00:00

Pecsétes papírral támadtak a rablók

A szentendrei rendőrségre tegnap reggel nyolc óra negyvenöt perckor érkezett a bejelentés arról, hogy egy pénzszállító autót kiraboltak.

Izing Antal

[caption id="" align="alignleft" width="120"] Helyszíni szemle Szentendrén
[/caption] A rendőrséget a szállítócég értesítette. A Reggelt a helyszínen Sovák Csaba alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője tájékoztatta. Tegnap dél tájban a rendőrök még nem tudták, mennyi pénz tűnt el. A környékbeli teraszokon üldögélők között az a szóbeszéd járta, hogy két pénzeszsákot vittek el. Hét végén az automatákból szokás szerint erősen fogy a készpénz. A Dumtsa Jenő utcai OTP-fiók ráadásul Szentendre szívében található. A bankfiókok hétfőnként rendelnek nagyobb tétel készpénzt.

A bank utcájából nyílik a Duna felé lejtő, egyirányú Péter Pál utca. Itt állította meg egy szürke Opel két utasa a kocsi fényszórójának villogtatásával a pénzszállító fehér Fordot. Abban már csak a sofőr ült, mert a kísérő korábban kiszállt, hogy bemenjen a bankba. A Ford vezetője parkolót keresett. A zöld-sárga fényvisszaverő mellényes elkövetők ruházatán nem volt rendőrségi felirat. Nyakukban „valamilyen igazolvány” lógott, de erről a vezető nem tudott részleteket mondani.

– Egy pecsétes papírt mutattak – mondta Sovák alezredes a Reggelnek. –Rendőrnek adták ki magukat, mondván, hogy rablótámadás készül, a pénzt biztonságba kell helyezni.
– Milyen pecsét volt ez, és mi állt ezen a papíron? – kérdeztük.
– A vezető csak a rendőrségi pecsétet ismerte fel. Átadták a pénzt – mondta az alezredes.
– Mit kell tennie egy pénzszállító vezetőjének abban az esetben, ha ezzel a módszerrel a pénz átadására szólítják fel?
– A szakma szabályai szerint egyedül nem dönthet. Diszpécserével, a központi irányítóval kell a kapcsolatot felvennie.

Értesüléseink szerint az ügyben lopás vagy csalás miatt indul nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!