Hírek

2005.05.10. 00:00

Mizsei Zsuzsa a gödöllői kastélyba tart

Politikai vitává alakult a Gödöllői Királyi Kastély Kht. új ügyvezető igazgatójának megválasztása. Körösvölgyi Lászlónak, a jelenlegi vezetőnek négy nap múlva jár le a megbízatása.

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="129"] Veszélyben a királyi kastély
[/caption]A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztérium (NKÖM) Mizsei Zsuzsát, a Millenáris korábbi ügyvezető igazgatóját látná szívesen a kht. élén. A gödöllői városvezetés elfogadhatatlannak tartja a tárca jelöltjét.

– A minisztérium a múlt pénteki taggyűlés előtt két nappal jelentette be, hogy új személyben gondolkodik – mondta a Reggelnek Gémesi György, Gödöllő polgármestere. – Ezt hatvan nappal korábban kellett volna jelezniük. Két nap alatt ugyanis nem lehet döntést hozni a kérdésben.

Gémesi szerint fél évvel meg kellene hosszabbítani Körösvölgyi mandátumát. Így elegendő idő lenne arra, hogy megtalálják a mindenki számára elfogadható személyt. Információnk szerint a polgármesternek is megvan már a jelöltje, Gönczi Tibor személyében. Gönczi az Orbán-kormány idején ügyvezető igazgatóként dolgozott az FVM Agrármarketing Centrumánál. A NKÖM természetesen hallani sem akar róla. Az új vezető megválasztása különösen fontos lenne, mert itt a turistaszezon. Gémesi szerint, amennyiben igazgató nélkül marad a kht., a helyettes viszi tovább a napi ügyeket. Az pedig nem más, mint Gönczi Tibor, aki a múlt héten lépett be a kht.-ba. Ezzel együtt, ha nem születik megegyezés, törvényi képviselet nélkül marad a kastély irányítása. Így adott esetben a cégbíróság fel is számolhatja. A minisztérium ezért hamarosan rendkívüli taggyűlést hív össze, amelyen újabb jelöltekkel lép elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!