Hírek

2005.05.07. 00:00

Mezítlábasan a riói homokban

A strandfoci hazatér! Mert hol lennének jobb helyen a futball mezítlábas mágusai, és őrült rajongói, ha nem a világ leghíresebb fövenyén, Rio de Janeiróban, a Copacabanán.

Hegyi Áron

Május 8–15. között a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) első ízben rendezi meg Rio de Janeiróban a strandlabdarúgók világkupáját. A megméretésen a világ tizenkét legjobb csapata vehet részt öt kontinens képviseletében. A siker előre borítékolható, hiszen a játék egyszerűbb, mint a nagypályás foci, látványosabb, mint a futsal, a körítés pedig utánozhatatlan lesz. Hiszen a helyszín a Copacabana, a világ leghíresebb homokos tengerpartja, ahol a brazil srácok reggeltől estig fociznak, szinte az egész ország megőrül a fociért.

Ráadásul nem lesz hiány sztárokból sem, akik még több nézőt, és nem utolsó sorban, még több szponzort vonzanak a világkupa közelébe. A házigazdák részéről a heteken belül visszavonuló Romário lesz a fő attrakció, aki a tőle megszokott „szerénységgel” indokolta jelenlétét: „Nekem mindenképpen itt a helyem, hiszen én vagyok Rio arca” – mondta minden idők egyik legjobb csatára, aki tett már annyit a pályán, hogy élete végéig azt mond, amit csak akar. Főként Brazíliában. Egyébként pedig az is igaz, hogy a süvegcukorhegyek tövében keresve sem lehet nagyobb lokálpatriótát találni, mint a „Kicsi” becenévre hallgató Romáriót.

A franciák sem maradnak el a braziloktól, már ami a kimagasló sztárokat illeti. Ott lesz a csapatban a kilencvenes évek európai ásza, Eric Cantona, akit két országban is istenítenek a szurkolók. Franciaországban – ez természetes – és Angliában. A Manchester United drukkerei szerint a klub valaha volt legjobb játékosa Vörös Erik. Az biztos, hogy nem lesz hiány szép gólokban, szép cselekben, szép akciókban, szép lányokban, jó hangulatban.

Rio de Janeiróban, a Copacabanán. Hegyi Áron -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!