Hírek

2005.05.27. 00:00

Hunvald megvív a VII. kerület trónjáért

Az MSZP hetedik kerületi szervezetének Hunvald György polgármester a polgármesterjelölt jelöltje. A kettőzés azzal magyarázható, hogy a jelöltállítási folyamat során most egy előkészítő bizottság méri fel a tagság véleményét. Azt, hogy kik azok a jelöltek, akik szerintük eséllyel indulhatnak a következő önkormányzati választáson.

Körmendi Gábor

A kerületi szocialisták Szegfű című kiadványukban a napokban nyilvánoságra hozták, hogy kik lesznek a városrész önkormányzati és országgyűlési képviselőjelölt-jelöltjeik. A 16 önkormányzati jelölt megnevezésén kívül eldőlt, hogy Erzsébetvárosban Filló Pál és Szabó Zoltán indul országgyűlési mandátumért. A furcsaság az, hogy az MSZP országos elnöksége hivatalosan csak a kedd éjszakába nyúló elnökségi ülésén hagyta jóvá a 32 fővárosi parlamenti képviselőjelölt nevét. Tehát, amikor a „Szegfű” lapzártája volt, hivatalosan még nem bólintott rá az elnökség Fillóra és Szabóra. Már tudjuk, hogy ők a valódi jelöltjelöltek.

– Az egyik választókerületben arra kértük a helyi szervezetet, hogy gondolják újra a jelölést. Ez hat–hét választókörzetet jelent a 32-ből. Az a célunk, hogy a győzelemre legesélyesebbeket tudjuk elindítani, azaz a párton belüli véleményalkotás és a választók véleménye egységbe kerüljön – mondta a Reggelnek Hiller István, az MSZP elnöke.

Megtudtuk, a jelöltekről írásos jellemzések készültek, és ez is befolyásolta az országos elnökség döntését. „A jellemzések nem titkosak, de belső anyagnak számítanak” – mondta a módszerről Hiller. Úgy tudjuk, a 25-ös körzetben Benkő Péter helyi önkormányzati képviselő parlamenti képviselővé jelölését gondoltatják újra a tagsággal. Itt Alexa György helyi elnök és Gy. Németh Erzsébet is jelölt-jelölt akart lenni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!