Hírek

2005.05.12. 19:52

A százhalombattai főtér arculata megváltozik

A harmincöt éve várossá nyilvánított Százhalombatta főterének két oldalán egy-egy templom áll. A modern református templomot Finta József, a funkcionális építészet jegyeit magán viselő katolikus templomot Makovecz Imre tervezte. A tér hangulatát azonban a hetvenes években épült jellegtelen városháza és a művelődési ház határozza meg.

V. S.

Az elmúlt évben a városatyák úgy vélték, megérett a helyzet a változtatásra. Ennek eredményeként a tér megújítására januárban ötletpályázatot írtak. A városközpont újragondolására hat neves tervezőt (Finta József, Makovecz Imre, Vásáros Zsolt, Pálfy Sándor, Balogh Balázs és Kapitány József) kértek fel. Az április 15-i határidőig mind a hat cég elküldte pályázatát. A héttagú bírálóbizottság szerint a legjobbnak Vásáros Zsolt elképzelése bizonyult, a második díjat Kapitány József kapta, Finta Józsefnek ítélték a harmadik díjat. Ezt mondta el lapunknak Pogány Gyula, a bizottság vezetője. Valamennyi tervező félmillió forint költségtérítésben részesült. Az első díjas jutalma egymillió forint volt. A pályamunkákat a művelődési házban állítják ki.  

V. S. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!