Hírek

2005.05.02. 00:00

A paneleseket védik

A napokban jelent meg az Allianz Hungária új bizosítása, amely arra törekszik, hogy a lakástulajdonosok érdekeltek legyenek ingatlanaik állagromlásának megelőzésében.

Horváth K. József

[caption id="" align="alignleft" width="250"] A paneleket le kell szigetelni. Hézagbeázás miatt csak egyszer fizetnek.
[/caption]Pucher György, a Korrekt Partner Alkusz Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy az Aegon hasonló termékének díja például erőteljesebben függ a biztosított épület értékétől. Az Allianz a lakótelepeken élők számára téríti a lakásban keletkezett kárt, ha valakinek az otthona azért ázott be, mert a panelelemek közötti szigetelés elengedett, vagy az ablakok szigetelése meghibásodott. Ilyen típusú kárt jellemzően a többi biztosító nem térít.

Az eddigi biztosítói gyakorlat szerint általában annak a falfelületnek a helyreállítását fizetik, amelyen a kár keletkezett. Ha viszont két fal ázott el, például a plafon és egy oldalfal, akkor a gyakorlatban az Aegon
és a Generali kifizeti a helyiség teljes kifestésének költségeit. Az Allianznak elég ehhez az egyik fal átázása, s az elrepedt akvárium, illetve kiömlő víz által okozott kárt is téríti. Az Aegonnál ezt a fajta kártérítést a szerződés különleges kiegészítője tartalmazza.

Új elem az Allianznál a kibővített rongálásbiztosítás és vandalizmus kárviselése. Ez például a bejárati kapuk, kaputelefonok, garázsajtók ismeretlen elkövetői által okozott károkat is téríti.

Az ingatlanos szakma öröme

Németh Miklós, a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetségének

főtitkára szerint szükség van olyan biztosítási formára, amely segédeszköze lehet a mintegy 300 ezer önkormányzati tulajdonban lévő bérlakás, illetve lakóépület további állagromlásának megelőzésére. Még akkor is, ha ez a bérlőktől is közreműködést igényel.

Nem félnek a növekvő kártérítéstől

Felmérésünk szerint a társasházi lakóépületek harmadában elavultak a közművezetékek – mondta Hoványi Sándor, az Allianz Hungária Biztosító Rt. vezérigazgató-helyettese. Tudják, hogy az új biztosítási programjuk keretében sokkal több kártérítést fizetnek majd ki. Remélik, a lakosság fölfedezi a lehetőséget is.

Németh Miklós, a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetségének

főtitkára szerint szükség van olyan biztosítási formára, amely segédeszköze lehet a mintegy 300 ezer önkormányzati tulajdonban lévő bérlakás, illetve lakóépület további állagromlásának megelőzésére. Még akkor is, ha ez a bérlőktől is közreműködést igényel. Nem félnek a növekvő kártérítéstől Felmérésünk szerint a társasházi lakóépületek harmadában elavultak a közművezetékek – mondta Hoványi Sándor, az Allianz Hungária Biztosító Rt. vezérigazgató-helyettese. Tudják, hogy az új biztosítási programjuk keretében sokkal több kártérítést fizetnek majd ki. Remélik, a lakosság fölfedezi a lehetőséget is. A paneleket le kell szigetelni. Hézagbeázás miatt csak egyszer fizetnek. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!