Hírek

2005.04.19. 00:00

Lezárták a hidat a rokonok

Három nappal a szerencsétlenség után tegnap először kaptak tájékoztatást a hozzátartozók.

Kecskés István, Becskerek

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Heves viták zajlottak az áldozatok rokonai és a rendfenntartók között
[/caption]A zsablyai hídon történt buszbalesetben eltűnt személyek hozzátartozói tegnap félórás útlezárással tiltakoztak a mentési munkálatok lassúsága miatt. Az elkeseredett embereket Borivoje Tesic csendőrtábornok, a különleges egységek vezetője próbálta jobb belátásra bírni. Elmondta, hogy az autóbusz kiemelése rendkívül bonyolult és nehéz feladat. Közölte, hogy a jármű 18 méter mélységben fekszik húszméternyire a hídtól.

A gond az, hogy egyre nagyobb rajta az iszaplerakódás, és nehéz hozzáférni a tengelyéhez, s csak ehhez lehet erősíteni az acélsodronyt. Az egyre elkeseredettebb emberek csak azután vonultak le a hídról, miután a csendőrtábornok megígérte, hogy ezentúl folyamatosan tájékoztatják majd őket a fejleményekről. Egyébként három nappal a baleset után ez volt az első hivatalos információ, amit a mentéssel kapcsolatban kaptak. A hozzátartozók szerint számukra elfogadhatatlan az érdemleges mentési munkálatok folyamatos halogatása. Felrótták  azt is, hogy nem fogadták el a nagybecskereki búvárok segítségét, akik egy órával a baleset után már teljes felszereléssel a helyszínen voltak.

Tegnap óta a helyszínen tartózkodik a pécsi Misina mentőcsoport és az úgyszintén pécsi, Baranya nevet viselő speciális mentőalakulat három tagja: dr. Sári Ferenc, dr. Bóna Ernő és Baranyai Szilárd is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!