Hírek

2005.04.11. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szeged PIAC Hosszú tél után éledezik a szegedi Cserepes sori piac. A körülmények rendezettek, a kínálat bőséges, olyannyira, hogy még tiltott árucikkhez is hozzájuthat az érdeklődő. (szpa)

Székesfehérvár SZÓLÁSSZABADSÁG Előállított egy, a szólásszabadság védelmében tiltakozó férfit a rendőrség Székesfehérváron. A férfi többedmagával a városi bíróság épülete előtt kifogásolta, hogy nem engedték be dr. Cserni János bíró és M. Szabó Imre személyes meghallgatására. A bíró az újságírót rágalmazásért jelentette fel. (szpa)

Veszprém TÚLJELENTKEZÉS Bár országosan csökkent a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma, a Veszprémi Egyetemen a múlt évinél öt százalékkal többen, csaknem 11 ezren érdeklődtek a különböző szakok iránt. (szpa)

Esztergom SZEMÉTTŰZ Vizsgálatot indít az esztergomi önkormányzat a város szemétlerakójában a múlt hét közepén keletkezett tűz ügyében. Tisztázni akarják, hogy szabályosan tárolták-e a szemetet, és hogy került-e egészségre, környezetre ártalmas anyag a levegőbe az égés során. (mj)

Gyula ÖSSZEFOGÁS A Magyarországi Románok Országos Önkormányzata és az Arad megye közötti együttműködési megállapodást írtak alá a városban. A két fél közösen segíti majd a battonyai román iskola felújítását és aradi egyetemek bevonásával a magyarországi román szakképzést. (mj)

Sobor KASTÉLYKÓRHÁZ Hamarosan alkoholistákat, drogosokat és pszichés betegeket gyógyító egészségközpont kezdi meg működését magánkezdeményezésben a Győr-Moson-Sop-ron megyei község kastélyszállodájában. A terápiáért várhatóan napi 10-20 ezer forintot kell fizetni, mert az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egyelőre nem téríti meg a kezelések költségét. (mj)

Harkány REHABILITÁCIÓ A megyei önkormányzat bejelentette, megkezdődhet annak az 1,3 milliárd forintos beruházási programnak a megvalósítása, melynek nyomán a Harkányi Gyógyfürdőkórház 2007 őszére a régió rehabilitációs központjává válik. A hosszú évek óta romos „A” épületben EU-konform központ jön létre, ahol sokféle betegséget tudnak gyógyítani. (mj)

Gyöngyös CIGÁNYZENE A Talentum nemzeti kisebbségi művészeti iskola igazgatója bejelentette, hogy Gyöngyöspata után a városban is szeretnék elindítani a fővárosi intézmény kihelyezett tagozatát. Várhatóan szeptemberben kezdik meg a romagyerekek zenei képzését, amelyben elméleti és hangszeres oktatás egyaránt szerepel majd. (mj)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!