Hírek

2005.04.15. 08:04

HÍRsáv

BAMA

Félmillió tag az Allianz nyugdíjalapjában
Százötven-milliárd forintra rúg az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár 500 ezer tagjának befizetett vagyona – mondta Payrits Márton ügyvezető igazgató. A magánnyugdíj-pénztár tagjainak száma ezen belül 310 ezer, az önkéntes tagság száma 190 ezer. (bm)

Még egy kis időt kérnek a fürdők
Pénzügyi feltételek hiányában számos medence a május 1-jei határidőre nem tud megfelelni annak az előírásnak, amely szűrő-, vízforgató berendezések felszerelésére kötelezi a fürdőket – mondta Horváth Gábor, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. Ezért határidő-módosítást kérnek. (ta)

Kétmilliárd forint turisztikai fejlesztésekre
A hazai régiók turisztikai fejlesztésére kétmilliárd forintot szán a költségvetés – közölte Pál Béla politikai államtitkár. Kerékpárutakra is jut 300 millió, a repülőterek korszerűsítésére 400 millió. (bm)

Naplózásra csábítva lopják az adatokat
Az internetes naplók (blogok) az útjai a világ-hálón garázdálkodó tolvajoknak. A kényes adatokhoz, így bankkártyák kódjához hozzájutni igyekvők újabban egy naplóra csábítják a gyanútlan netezőt. Ott aztán egy kémprogram települ a számítógépre, kifigyelve a billentyűmozgásokat. (bm)

Blokáddal fenyegetnek a magas benzinár miatt
Elfogyott a türelmük a közúti fuvarozóknak. Ha a kormány nem csökkenti tíz forinttal az üzemanyagok jövedéki adóját, készek útlezárá-sokkal is tiltakozni. Erről jövő heti egyesületi elnökségi ülésükön tárgyalnak. (bm)

Veszni hagyják a fejlesztési pénzt
A Komárom-Esztergom megyei területfejlesztési támogatások körülbelül felére nem nyújtottak be pályázatot. A márciusban lejárt határidőre az útfelújításra rendelkezésre álló 919 millió forintból 447 milliót igényeltek. Hulladékgyűjtés korszerűsítésére 162 millióból 93-at pályáztak meg. (bm)

Nettó 220 millióért kampányol a kancellária
A Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs kampányára a Young and Rubicam Budapest nyerte a megbízást.
A Kiss Péter vezette MeH reklámozási és kreatív kivitelezési feladatait nettó 275 millió forintért végzi a nyertes. A cég havi rendelkezésre állási díja 1,25 millió, egy félperces reklámfilmért több mint húszmilliót kap. (bm)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!