Hírek

2005.04.28. 00:00

Hajnalig is strandolhatunk

Szombaton nyitnak a fővárosi strandok. Tavaly több mint 3,6 millióan keresték fel a fürdőket.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="130"] Az elmúlt hét évben kétmilliárd forintot fordítottak a Széchenyi fürdőre
[/caption]A tavalyi árakon fürdőzhetünk a budapesti strandokon és gyógyfürdőkben idén. Csupán a Széchenyiben és a Lukácsban lesz emelés, száz, illetve kétszáz forintos. A többi helyen 1000– 3000 forintért válthatnak napijegyet a felnőttek. A nyugdíjasoknak és a diákoknak ugyanez 800 forintba kerül. Ezt Demszky Gábor jelentette ki a strand-
szezonnyitó tájékoztatón. A főpolgármester Budapest fürdővárosi jelentőségét hangsúlyozva elmondta, hogy ebben az évben másfél milliárd forintot különítettek el felújításokra. Zajlik a többi között a Rudas törökfürdőjének korszerűsítése, a Széchenyi termálmedencéjének, kupolarestaurálásának és akadálymentesítésének programja.

– A Széchenyiben most alakítják ki a bejáratnál a mozgássérültliftet. Emellett további nyolc fürdőben kezdődik el az akadálymentesítés – közölte Lakos Imre, a városüzemeltetési bizottság elnöke. – Ehhez a főváros 240 millió forintot biztosít, 24 milliót pedig pályázaton nyertünk. További jó hír, hogy néhány strand a szokottnál előbb kinyit. A Gellért, a Lukács, a Dagály és a Palatínus már szombattól várja a lubickolni vágyókat. A Dandár és a Rudas május elsején nyit.

Frenreisz Károly még vár

A Metró, az LGT egykori basszusgitárosa, a Skorpió vezetője, gimnazistakora óta a Rudas termálfürdőjébe jár. Elszomorítónak, felháborítónak tartja, hogy már több mint egy éve zárva van kedvenc fürdője. Ragaszkodik a Rudashoz, a hosszadalmas várakozás közben nem pártolt át máshová. Reméli, hogy megéri az újranyitást.

Nyártól éjszaka is vígan lubickolhatunk

Várhatóan június végén nyitják meg a Rudas gyógyfürdő termálosztályát – jelentette be Horváth Gábor, a Budapest Gyógyfürdői Rt. vezérigazgatója. Itt a tervek szerint péntek- szombat éjszakánként hajnali négy óráig meghosszabbítják a nyitva tartást. A Széchenyiben is tovább lehet majd lubickolni, reggel hattól egészen este 10 óráig élvezhetjük a habokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!