Hírek

2005.04.07. 00:00

Fodor Antalné dr. Huber Julianna polgármester

BAMA

– Nem volt könnyű megközelíteni a városházát a reggeli csúcsforgalomban.
– A közlekedés nem a legkönnyebb a reggeli és az esti órákban, sokan járnak a fővárosba dolgozni. Ennek ellenére Szigetszentmiklós nem alvóváros. A Csepel Autógyár megszűnése után sok szakember kényszerült máshol munkát vállalni. De sokan itt maradtak a városban, itt kezdtek vállalkozásba.

– Az utóbbi években sokan költöznek el Budapestről. Ide is érkeznek?
– Igen, a lakosság száma nő, volt olyan év az elmúlt évtizedben, hogy több mint ezren költöztek hozzánk. A hajdan nyaralóövezetnek számító Duna-parti részen ma már lakóházak sorakoznak inkább.

– A városban sok civil szervezet működik. Mivel foglalkoznak?
– Például az említett Duna-ág rendbetételében vállaltak nagy részt. De aktívak a nyugdíjasklubok, 25 éve működik a kertbarát kör, még hímzőkörünk is van. Aktívak a sportegyesületek is: elsősorban fociban, karatéban, birkózásban, kézilabdában vagyunk erősek. És persze a vízi sportokban, a Duna közelsége miatt ez is hagyományos nálunk.

– Mik a legfontosabb hosszú távú fejlesztési terveik?
– Be akarjuk fejezni a csatornázást, fejlesztenénk az úthálózatot és a városi intézményeket. A megnövekedett lakosságszám miatt 700 fős iskolát, és 150 főt befogadó óvodát is építünk a közeljövőben. Célunk, hogy városunk valóban a régió központjává váljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!