Hírek

2005.04.15. 08:30

Biztos a sikerében Növényi Norbert

Egyvalamiben mindenképpen színvonalasabbnak ígérkezik a Sztárbox idei eseménye: Növényi Norbert személyében komoly sportmúltat maga mögött tudó résztvevője van a mezőnynek.

Riskó Márton

Az 1980-as moszkvai olimpián aranyérmet szerzett egykori birkózó, Növényi Nobert nem sokat gondolkodott, hogy elvállalja-e a felkérést az április 23-ai rendezvényre. Akik ismerik őt, tudják,  hogy egész életében sportolt, most is kitűnő kondícióban van. A volt bajnok a többiekkel ellentétben nem a Sztárbox kedvéért állt edzésbe, amúgy is lételeme a mozgás. – Szerettem volna kijutni a tavalyi athéni oimpiára, de sajnos közbejött egy gerincsérülés – mondja Növényi Norbert. – Az edzéseken csak annyit kellett változtatnom, hogy mostanában heti négyszer vagy ötször bokszolok a korábbi három alkalom helyett. A küzdősportok nem ismeretlenek számomra, kick-boxban annak idején vb-, Eb- és Világkupa-aranyérmet is szereztem.

Ellenfelét, az athéni olimpián doppingvétségen ért, diszkoszvető Fazekas Róbertet becsüli Növényi, mert noha csak most ismerkedik az ökölvívással, elvállalta az összecsapást. – Két-három hónap alatt nem lehet megtanulni bokszolni, ezért tisztelem Fazekast, hogy ki mer állni ellenem. Biztos vagyok abban, hogy én nyerek, és abban is, hogy nyilvánvalóan nem adja majd meg könnyen magát, hiszen neki is komoly sportolói múltja van – magyarázza Növényi, aki színészként próbál az Új Színház új darabjában, ezenkívül hamarosan diplomázik a Szent István Egyetemen, ahol európai uniós agrárgazdálkodási szakértői képesítést kap majd.

Növényi Norbert

Született: 1957. május 15, Budapest

Legjobb eredményei birkózóként: olimpiai bajnok (1980, Moszkva), vb- és Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes.

Legjobb eredményei kick-boxban: világbajnok, Európa-bajnok, Világkupa-győztes

Tanulmányok: diploma a Testnevelési Főiskolán (1986); elvégezte Gór Nagy Mária Színitanodáját.

Legjobb eredményei birkózóként: olimpiai bajnok (1980, Moszkva), vb- és Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes.

Legjobb eredményei kick-boxban: világbajnok, Európa-bajnok, Világkupa-győztes

Tanulmányok: diploma a Testnevelési Főiskolán (1986); elvégezte Gór Nagy Mária Színitanodáját. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!