Hírek

2005.04.06. 00:00

Benne vagyunk a hétszázban

Két budapesti szállodát is a világ legjobbjai közé választottak a legrangosabb amerikai utazási szaklap olvasói. A Kempinski és a Marriott az elérhető száz pontból 77-78-at kapott a vendégektől.

Tóth Tímea

Százhuszonhat európai szálloda került fel az amerikai Condé Nast Traveler magazin úgynevezett aranylistájára. A nívós rangsor összesen hétszáz hotelt tartalmaz. Ezeket húszezer tapasztalt és tehetős világutazó véleménye alapján választották ki hat kontinensről. A Kempinski már másodszor nyerte el a szaklap olvasóinak dicséretét. – Ez a lehető legnagyobb elismerés számunkra, mert a vendégek véleményét tükrözi. Ők pedig biztosan a minőség alapján döntenek – mondja Dudás Ildikó kommunikációs vezető.

A Kempinski vendégkönyve arról tanúskodik, hogy elsősorban a személyzet munkáját tartják kiemelkedőnek az itt megszállók. A vaskos könyvben számos sztár elismerő szava olvasható. Ők a zavartalan nyugalmat köszönik meg, amelyet a szálloda biztonsági szolgálata garantál. Az őrök éberségét bizonyítja az is, hogy szakosodott szállodai szarkák évente mindössze egyszer merészkedik a Kempinskibe. - A szállodák értékelésénél szempont volt a szobák minősége, a kiszolgálás, az éttermi ajánlatok, a szálloda fekvése és szolgáltatásai – hangsúlyozza Henri Blin vezérigazgató Jelenleg főként külföldi üzletemberek és jómódú turisták élvezhetik az ötcsillagos hotel kényelmét. A vendégek csupán egy százaléka magyar. Valószínűleg a 155 – 460 eurós (38 – 113 ezer forintos) szobaárak tartották vissza eddig a hazánkfiát. A szálloda azonban ezen is változtatott. Két hete már a magyarok 79 euróért eltölthetnek egy éjszakát a világ egyik legjobb szálláshelyén.

A száguldó cirkusz tagjai is itt szállnak meg

Rendszeresen a Kempinskiben szállnak meg a Forma–1-es istállók tagjai a száguldó cirkusz magyarországi futama alatt. Szabó István Csodálatos Júlia című filmjének forgatásakor itt lakott Anette Bening és Jeremy Irons. Cindy Crawford – és csapata – nagyon hálás volt, hogy kiemelkedően gondját viselték a szállodában.

Néhányan lemaradtak a kiemelkedők listájáról

A visegrádi országokból öszszesen négy szállodát juttattak fel a vendégek a listára. A Marriott és a Kempinski mellett a prágai Four Seasons és a varsói Meridien szerepel a hétszáz legjobb között. Ausztriából három salzburgit és öt bécsit minősítettek kiemelkedőnek. Száznyolcvan amerikai hotel neve szintén olvasható a rangsorban. Hollandia, Finnország és Norvégia azonban egyetlen szállodával sem képviselteti magát.

a Marriott az elérhető száz pontból 77-78-at kapott a vendégektől. Tóth Tímea A száguldó cirkusz tagjai is itt szállnak meg Rendszeresen a Kempinskiben szállnak meg a Forma–1-es istállók tagjai a száguldó cirkusz magyarországi futama alatt. Szabó István Csodálatos Júlia című filmjének forgatásakor itt lakott Anette Bening és Jeremy Irons. Cindy Crawford – és csapata – nagyon hálás volt, hogy kiemelkedően gondját viselték a szállodában. Néhányan lemaradtak a kiemelkedők listájáról A visegrádi országokból öszszesen négy szállodát juttattak fel a vendégek a listára. A Marriott és a Kempinski mellett a prágai Four Seasons és a varsói Meridien szerepel a hétszáz legjobb között. Ausztriából három salzburgit és öt bécsit minősítettek kiemelkedőnek. Száznyolcvan amerikai hotel neve szintén olvasható a rangsorban. Hollandia, Finnország és Norvégia azonban egyetlen szállodával sem képviselteti magát. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!