Hírek

2005.03.12. 00:00

Százmilliárdok költhetők az egészségügy reformjára

S. B.

A Nemzeti Fejlesztési Terv végrehajtásakor a kormány elsőként az egészségügy korszerűsítését szeretné megvalósítani – mondta Rácz Jenő egészségügyi miniszter. A fejlesztésekre a 2007 és 2013 közötti uniós finanszírozási időszakban mintegy 800 milliárd forint állhat rendelkezésre; ehhez kell a források kihasználását pontosan biztosító programokat készíteni – jelentette ki a szakember a Magyar Kórházszövetség konferenciáján. Szerinte az elmúlt évtizedekben minden reform megvalósítatlan maradt. Az egymást váltó kormányok nem fogadták el elődeik terveit.
A mostani kormányzat, főként a népegészségügyi programnál, vállalja elődei elképzeléseit, hisz legalább tíz év szükséges ahhoz, hogy a program hatása érezhető legyen. A sürgősségi ellátás terén a Gógl Árpád volt szakminiszter által elkezdett reformelképzeléseket kell továbbvinni – vélte a tárca első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!