Hírek

2005.03.03. 07:17

Sportcsillagok teniszcsemetéi

Szergej Bubka bemutatkozhat hazája Davis-kupa-válogatottjában.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignright" width="271"] ifj. Szergej Bubka
[/caption]A Szöulban (1988) olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok, harmincötszörös világrekorder rúdugró nem tér vissza a versenyekre. 41 esztendős korában épp elég feladatot adnak neki a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban viselt feladatai. Ám 18 éves fiára valóban ráfér az ukrán közönség biztatása. Másfél esztendeje, a miskolci ITF juniorverseny megnyerésekor az angolul szinte anyanyelvi szinten beszélő tinédzser mosolyogva mesélte, hogy apja pályakezdőnek számít a fehér sportban: „tehetséges amatőr, de utoljára akkor tudott legyőzni, amikor még csak nyolcéves voltam…”

A sportvilágban Cár néven ismert nemzeti hős annyit mindenesetre levont ezekből a vereségekből, hogy érdemes menedzselnie fia tenisztanulmányait. Az esztendő nagy részét Monte-Carlóban töltő család ma már büszke lehet az apa árnyékából kilépő srácra is: a híres sztáredző, Bob Brett tanítványaként januárban Ausztráliában elődöntős volt a Grand Slam viadal juniorversenyén, s most Norvégia ellen következhet a felnőttválogatottban való bemutatkozás is.

Élsportolóink gyerekei

Kéry Anikó olimpiai bronzérmes tornász – gyermeke: Kapros Anikó.

Temesvári Ottó kosárlabdázó – Temesvári Andrea.

Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó – Csapó Zsófia.

Vidáts Csaba válogatott labdarúgó – Vidáts Réka.

Markovits Kálmán olimpiai bajnok vízilabdázó és

Balogh Márta világbajnok kézilabdázó – Markovits László.

Id. Noszály Sándor és Steitz Anna válogatott magasugrók – Noszály Sándor és Andrea.

Schmitt Pál olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász – Schmitt Petra, Alexa és Gréta.

Bartos Győző válogatott evezős és Killermann Klára olimpikon úszó – Bartos Csilla

Árvay Sándor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!