Hírek

2005.03.07. 06:23

A leszámolást segítik a listák

Kövér László szerint az ügynöklistáknak a titkosszolgálatok működését is veszélyeztető napvilágra kerülése a miniszterelnök környékén keresendő központ forgatókönyve szerint zajlik, de nem tartja kizártnak azt sem, hogy ellenérdekű titkosszolgálatok, államok állhatnak az ügy mögött.

S. I.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának és a Fidesz országos választmányának elnöke tegnap egy rádióműsorban a figyelemelterelés, az ellenzék, valamint az egyházakkal szembeni támadás, illetve a párton belüli küzdelem, a „régi gárdával való leszámolás” egyik eszközének nevezte az ügynökügyet. Kövér úgy fogalmazott: ha az MSZP képviselői által beterjesztett alkotmánymódosítás a jelenleg javasolt formában valósul meg, akkor főleg az MSZMP volt klientúrájának ma is pozícióban lévő tagjai kerülnek kellemetlen helyzetbe, közöttük bankvezérek, média-vállalkozók és magas rangú külügyminisztériumi tisztviselők.

Kövér László furcsának nevezte, hogy a 2002-es választásokon egy, a választók csak 5 százaléka által támogatott „pártocska uralja 3 éve az  országot, kényszeríti rá és az MSZP-re akaratát oktatási és ügynök-ügyekben egyaránt. Szavai szerint egy központ forgatókönyve szerint zajlanak az események, s ez „a miniszterelnök környékén keresendő még akkor is, ha látszólag a kisebbik koalíciós párthoz közel álló műhely az, amelyik teljesen felrúgva nem csak az íratlan normákat, de a létező jogszabályokat is, személyiségi jogokat sértő listákkal áll elő napról napra”. – Azt gondolom, az érdekek közösek, nem először fordul elő Gyurcsány Ferenc néhány hónapos miniszterelnöki történetében sem, hogy a kisebbik koalíciós pártra támaszkodik a saját pártjában meglévő ellenfeleivel szemben – mondta. Szerinte olyan forgatókönyv alapján zajlanak az események, amelyben az SZDSZ megkapja, amit régóta szeretett volna, s „közel jár ahhoz, hogy szétverje a magyar nemzetbiztonsági szolgálatokat”.

Batiz András kormányszóvivő megkeresésünkre alaptalan vádaskodásnak nevezte Kövér kijelentéseit. Hozzátette: a miniszterelnöknek az az érdeke, hogy mielőbb törvényes keretek között megoldást találjanak az ügynökkérdésre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!