Hírek

2005.02.17. 08:39

Keresztül Magyarországon

BAMA .

Békéscsaba DRÁGULÁS
A villamos energia ára a gazdasági miniszter rendelete alapján február 1-jétől a lakossági fogyasztók számára is módosult. A Démász az árváltozásnál időarányosítást alkalmaz, ezért a mérőállás soron kívüli bejelentésére nincs szükség. (c)

Debrecen ÁSATÁSOK
Az épülő Fellebbviteli Főügyészség helyén, a debreceni Széchenyi utcán ásatásokat végeznek. A Déri Múzeum régészei az első vizsgálatok során csaknem 1800 éves szarmata emlékek nyomaira bukkantak, jelenleg 2-300 éves, késő középkori tárgyakat ásnak ki. (szla)

Zalaegerszeg KÓRHÁZ
Új, nagyértékű eszközzel bővült a zalaegerszegi kórház neurológiai osztálya. Az Ispita Alapítványnak köszönhetően az osztály elektrofiziológiai laboratóriumába beszereztek egy video-EEG-rendszert. (szpa)

Kaposvár ISKOLAJÁRATOK
Somogyban iskolajáratokat indítanak, a veszteséges kisebb iskolák fenntratása helyett. Mintegy 150 általános iskola, óvoda működik
a megyében, ebből több mint harminc az alsó tagozatos kis iskola. Egyre gyakoribb, hogy a tanár is más községből jár át tanítani, ezért a kis iskoláknál inkább a bezárás mellett döntenek. (szla)

Tatabánya ÖSSZEVONÁS
Nem először szembesültek a város kisebb művelődési házai azzal, hogy összevonják őket. Az intézményvezetők hibásnak tartják a közgyűlés erről szóló legutóbbi döntését. (szpa)

Veszprém FEJLESZTÉS
Önálló fejlesztési stratégiát dolgoz ki egy munkacsoport a Balatonra és térségére, jelentette be Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter. (szpa)

Szombathely KÁTYÚK
Szombathelyen évek óta problémát jelent az utak karbantartása. A város közigazgatási határain belül számos fő és mellékút állapota elszomorító.
Az önkormányzat egymilliárd forint hitelt vett volna fel idén egy közgyűlési határozat alapján, azonban ez az elképzelés valószínűleg nem sikerül. (szpa)

Szolnok ÁRADÁS
A legutóbbi számítások szerint a Tisza vízgyűjtőjén 5,8 köbkilométer egy hónapnyi tárolt vízkészlet. Ha lassú lesz az olvadás, nem várható jelentős áradás, ám ha a felmelegedés gyors lesz és esőzésekkel párosul, komoly árvíz szint alakulhat ki. (szpa)

Paks RIASZTÁS
Madárhangokkal riasztana a paksi erőmű. A környéken lakók javasolják, hogy a riasztórendszer havonkénti úgynevezett „morgatópróbái” alkalmával a vészjelző szirénabúgása helyett az embereket kevésbé irritáló hangot szólaltassanak meg. (szpa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!