Hírek

2005.02.24. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Gyomaendrőd ADÓBEVÉTEL
Gyomaendrőd vezetése 2004 tavaszán határozta el, hogy véget vet a szobakiadásokból származó eltitkolt jövedelmeknek. Idegenforgalmi ellenőröknek köszönhetően az önkormányzat idegenforgalmiadó-bevétele pedig az előző évi 2,4 millióról csaknem 4,5 millióra nőtt. (j)

Eger VIRÁGSZIROMPROGRAM
A megyeszékhely közgyűlése arról döntött, hogy a sikeres Lombkoronaprogram folytatásaként elindítja a Virágsziromprogramot. A lakosság körében a Virágos Egerért versenyt kibővítik. (ss)

Debrecen BELVÍZVESZÉLY
A hóolvadásból származó hólé és az eső nem tud elszivárogni a még fagyott talajba. A nagyobb károk megelőzésére első fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a vízügyi igazgatóság a megye több pontján. Összesen 6700 hektár szántó van víz alatt. A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tizenkét belvízvédelmi szakaszából hat szakaszon kellett készültséget elrendelni. (szla)

Kaposvár LAKÁSPIAC
A két éve még igen pezsgő kaposvári ingatlanpiac úgy tűnik, megfeneklett. Becslések szerint közel ezer eladó lakás és családi ház vár vevőre a megyeszékhelyen, vevőjelölt pedig alig pár száz akad. (szla)

Baja ADÓBAKI
Olyan adóra fizettek be hatszázötvenezer forintot, ami már nincs. Sokan az előző évek gyakorlatát folytatva adták fel pénzüket, korábban ugyanis tízszázalékos kedvezmény járt annak, aki február végéig egyben befizette éves kommunális adóját. Idén viszont már nem kell kommunális adót fizetniük a magánszemélyeknek, ezt az adónemet megszüntették. (szla)

Szombathely KÉMÉNYSEPRÉS
Zárt ülésen két magánszemélynek adta el a megyei közgyűlés a kéményseprő vállalatot. Sajtótájékoztatón hangzott el, hogy nem politikai döntés született, a munkahelyek megmaradnak. (szla)

Miskolc DIGITÁLIS ISKOLA
A digitális középiskolában 2003-ban indult meg a tanítás elsősorban roma fiatalok számára. A  feltételeket a kistérségi oktatási központok biztosítják, ahol helyi tanárok is segítik a diákokat. (szla)

Pécs BÁNYAGÖDÖR
A korábbi elképzelésekkel szemben sem kirándulóközpont, sem autós-motoros versenypálya, sem pedig tó nem létesül a pécsbányai külfejtés helyén. A rekultivációt követően gyepes, erdős területként adják vissza a természetnek az egykori bányagödröt. A tájrendezés munkálataira közbeszerzési pályázatot írnak ki. (szla)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!