Hírek

2005.02.17. 07:35

Kandi kamera, nem csalás?

Pereskedéssel folytatódhat a parkolóőrbotrány. A parkolási cég égbekiáltó csalásról, a tévé kandi kamerás felvételről beszél.

Vajta Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="298"] Sváby András szerint nincs miről beszélniük a Centrum parkolótársasággal, majd a bíróságon találkoznak
[/caption]Teljes a zűrzavar a parkolási botrány körül. A Centrum Parkoló Kft. álhírek gyártásával vádolja a TV2-t. Tetten értek egy ellenőrhöz hasonló ruhájú férfit, aki szabályosan parkoló autókra rakosgatott büntetőcédulákat. Amikor a Centrum munkatársai odaléptek hozzá, a férfi berugrott egy autóba. Az utastérből kamerákkal filmezték az eseményt.

A Centrum szerint egy tévéstáb megrendezett riportban próbálta besározni a parkolóőröket. Gyanújukat a sajtó elé tárták. Ám kiderült, hogy kandi kamerás tévéfelvételt véltek világraszóló csalásnak.
Sváby András, a TV2 egyik műsorbeszállítójának, az Interaktív Kft.-nek az ügyvezetője szerint ez csak egy vicc volt, amit egy vetélkedő résztvevőinek kellett bevállalniuk. A TV2 bepereli a Centrumot, amiért engedély nélkül bemutattak egy hasonló témájú felvételt, amit korábban a Naplóban vetítettek. A Centrum szerint ez is egy megrendezett álriport. Állításaikhoz tegnap is ragaszkodtak, és nem akarták kommentálni az újabb híreket. A Centrum tegnap azt állította: azért nem tudnak nyilatkozni, mert a TV2-vel tárgyalnak. Sváby szerint most már nincs miről tárgyalniuk, majd a bíróságon találkoznak.

A céggel szerződésben álló parkolási társulás soros elnöke kitart a korábbi gyanú mellett. Fürst György szerint ha minden rendben lett volna, miért rohant el az álparkolóőr a helyszínről. Bemutathatta volna a forgatási engedélyt.

Kéri Tamás jogász lapunknak tegnap elmondta: amennyiben a kandi kamerás verzió a valós, a tévé akkor is megsérthette a cég jó hírnevét. Nem elég mindössze bemutatni a csalás lehetőségét, bizonyítani is tudni kell azt. Ha valaki zsebébe borítékot csúsztatnak, és az egészet felveszik, attól még nem tekinthető korruptnak az illető. Hiába is sugalmazza azt a felvétel – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!