Hírek

2005.02.15. 00:00

Háromezer otthonban lesz melegebb

Lázin M. A.

– A nyolcszázmilliós beruházás gyakorlatilag egy fillérünkbe sem került – örvendezik dr. Gé-mesi György, Gödöllő polgármestere. A település első embere annak kapcsán nyilatkozott lapunknak, hogy hét végén adták át a város korszerűsített, Siemens rendszerű kazánjait.

A háromezer otthont érintő munkák pénzügyi fedezetét sajátos módon teremtették elő. Jelesül úgy, hogy a felmerült költségeket a világcég a saját zsebéből megelőlegezte, az önkormányzat azt hét éven át,
a megtakarításokból fizeti viszsza. Mivel a beruházás harminc esztendőre szól, a hétesztendős megtérülés kifejezetten jónak mondható.
A távfűtőművek az önkormányzat tulajdonában van.

A felújításnak köszönhetően csaknem tíz százalékkal csökkennek a családokra lebontott költségek. Így egy ötvenkilenc négyzetméteres otthon esetében közel tízezer forint lesz a megtakarítás. Megtudtuk: a háromezer lakásban Gödöllő lakosságának közel fele él.

Gémesi György hozzátette: a következő lépés a házak szigetelésének javítása lesz. Az erre vonatkozó programon már dolgoznak.
A településen e módszert egyébként nem először alkalmazták. Korábban a világítást korszerűsítették hasonló elvek alapján. Akkor három év alatt törlesztettek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!