Hírek

2005.02.16. 00:00

Demszky új költségvetése

Demszky Gábor a február végi közgyűlés elé terjeszti a főváros első saját maga felügyelte költségvetését. Eszerint Budapest idén négyszázmilliárd forintból gazdálkodik.

Zsidai Péter

A főpolgármester kiszámolta, hogy 2005-ben egy budapesti polgárra kétszázhúszezer forint jut a közösből. Ebből százezer forintot a város építésére, százhúszezret pedig az iskolák, kórházak, szociális intézmények működtetésére fordítanak. Demszky Gábor a Reggel kérdésére elmondta: Atkári János főpolgármester-
helyettes korábbi nyilatkozatával szemben a költségvetés tervezését nem fenyegeti katasztrófa. Sőt, fél százalékkal jobb eredménnyel fog zárni, mint ahogy Atkári tervezte.
Demszky előre tudatta, a legnagyobb vitát a főváros hitelfelvétele váltja ki. Huszonhárommilliárdot fejlesztésre vesznek fel, további huszonötmilliárdból hitelkeretet igényelnek. Ez annyit jelent, hogy tizenkétmilliárdból állampapírokat vennének. A vitát jelzi Kupper András lapunknak adott nyilatkozata. A Fidesz frakcióvezetője Atkári meglátásával ért egyet. „A költségvetés tervezése valóban a katasztrófa felé halad. A főváros arcpirító módon tizenkétmilliárdnyi hitelből akarja
finanszírozni a központi költségvetés hiányát.”

Kihátrált a koalíció

Az SZDSZ és az MSZP kilépve a Fidesszel kötött megállapodásból, mégsem támogatta a közgyűlésen a telefonfülke-rendelet visszavonását.

maga felügyelte költségvetését. Eszerint Budapest idén négyszázmilliárd

forintból gazdálkodik. Zsidai Péter -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!